Hyvinkää kuokki Sotkamon juhlissa, mutta itse ottelussa ei ollut juhlittavaa

Juha Niemi ja Juha Korhonen ratkaisivat Tahkolle arvokkaan 2-1-vierasvoiton Sotkamosta kahdella läpilyönnillä.

Pesäpallo

Hyvinkää kuokki Sotkamon juhlissa, mutta itse ottelussa ei ollut juhlittavaa

Hyvinkää Tahko kiskaisi haitaristaan yllättävät loppusoinnut Sotkamon Jymyn legendajuhliin. Pekka Arffman ei innostunut ottelun tasosta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.7.2022 | KUVAT All Over Press

Hyvinkään Tahko kävi hakemassa arvokkaan 2-1 (0-3, 3-0, 5-1) -vierasvoiton Sotkamon Jymystä. Pekka, millainen ottelu?

Vastaisin mieluummin millainen tapahtuma, sillä ottelu oli tasollisesti varsin vaatimaton pesäpallo-ottelu. Tapahtuma oli sen sijaan hieno. Sotkamon uusi stadion oli täynnä eli paikalla oli 3800 katsojaa. Vaikka yleisömäärää nostivat pesisleiriläiset, lukema oli silti upea. Upea oli myös se, että Jymy nimesi 41 legendaansa ja kunnioitti heitä ennen ottelua. On mielenkiintoista nähdä, vieläkö Pesäpalloliitto ehtii näihin 100-vuotisjuhliin mukaan, mutta onneksi seurat osaavat kunnioittaa ja juhlia pesäpallon 100-vuotista taivalta – viimeisimpänä juuri Jymy ja Vimpelin Veto.

Itse ottelu oli käsikirjoitukseltaan siinä mielessä jännittävä, ettäa ottelu sai yllättävän loppuhuipennuksen, mutta muuten ottelu oli varsin heikkotasoinen. Kummankin joukkueen sisäpeli oli heikkoa ja ottelua leimasivat monet hutilyönnit, merkkisakkaukset ja todella nopeat sisävuorot.

Toki tällaisessa kohdassa pitää aina kysyä, oliko sisäpelin heikkous ulkopelin ansiosta vai sisäpelin heikkoutta. Toki molemmat lukkarit, Aapo Komulainen ja Petteri Alanen, pelasivat hyvän ottelun, mutta suurin syy ottelun heikkoon tasoon oli joukkueiden heikko sisäpeli. Jymystä puhtaat paperit sisäpelin saa vain Ville Viita ja Juho Keinänen ja Tahkolla Teemu Nurmio.

Toki näille isoille moukareille, Juha Niemelle ja Juha Korhoselle, pitää antaa tunnustus näistä toisen jakson ja Superin ratkaisseista läpilyönneistä, mutta muuten ilta oli sisäpelin osalta todella vaisu. Esimerkiksi Tahko sai miehen kolmoselle ottelun ensimmäisessä vuoroparissa ja seuraavan kerran vasta toisen jakson kolmannessa vuoroparissa.

Kannattaako tämän ottelun perusteella tehdä suurempia johtopäätöksiä?

Ei kannata. Tahkolle on annettava tunnustus siitä, että olipa syyt mitkä tahansa, he antoivat koko ottelussa Jymylle vain neljä juoksua, joista kolme tuli yhdessä vuoroparissa ja yksi Supervuorossa. On hyvä muistaa, että kahdessa edellisessä kotiottelussa Jymy kohtasi myös kaksi haastajaryhmän joukkuetta, Joensuun ja Kempeleen, ja löi niiden molempien kentästä varsin helposti yhdeksän juoksua.

Toinen asia oli, että kun Jymy tarjosi toisella jaksolla ottelun voittoa, Tahko tarttui siihen. Kaikki joukkueet eivät siihen pysty, mutta Tahko pystyi ja siitä heille iso hatunnosto ja arvokkaat kaksi pistettä.

Mutta muuten tästä ottelusta ei kannata isoja pelillisiä otsikoita repiä.