Hyvinkää löi pöytään hurjat jatkosopimukset, jotka takaavat Tahkon pysymisen kärkiseurana

Petteri Alasella olisi ollut ottajia muissakin kärkiseuroissa. Suurlupaus päätti kuitenkin jäädä Pihkalaan.

Pesäpallo

Hyvinkää löi pöytään hurjat jatkosopimukset, jotka takaavat Tahkon pysymisen kärkiseurana

Hyvinkää teki kolmen vuoden jatkosopimuksen viiden runkopelaajansa kanssa. Pekka Arffman onnittelee Tahkoa rajusta tempusta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 30.11.2023 | KUVAT Antti Haapasalo

Hyvinkään Tahko julkisti torstaina tehneensä viiden pelaajan kanssa kauteen 2026 ulottuvat jatkosopimukset.

Jatkosopimuksen tehneiden pelaajien listalla ovat 21-vuotias lukkarisensaatio Petteri Alanen, parhaalle sisäpelaajalle pelaajien äänestyksessä annettavan Kultaisen mailan tänä vuonna voittanut Teemu Nurmio, lyöjäjokeri Juha Niemi, monipuolinen sisä- ja ulkopelaaja Santtu Patova ja koppari Luka Raesmaa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Hyvinkään tekemiä pitkiä jatkosopimuksia kovan luokan vetona Tahkolta.

”Tässä nykyisessä kilpailussa, jossa neuvotellaan jo kautta 2025 koskevista pelaajasiirroista, nämä jatkosopimukset ovat Tahkolta todella kova ja järkevä ratkaisu. Ne varmistavat, että Tahko pysyy tulevina vuosina yhtenä kärkiseuroista ja taistelee tosissaan mitaleista ja jopa mestaruudesta riippuen toki siitä, mitä muut kärkiseurat tekevät ja miten ne onnistuvat joukkueidensa rakentamisessa”, Arffman sanoo.

”Tahkolla on  kiinnitettynä nyt pelin avainpaikoille kovan luokan pelaajat. Alanen oli päättyneellä kaudella Superin paras lukkari, aiemmin syksyllä hankittu Iiro Kuosa on ollut vuosikausia Superin paras etumies ja vaikka Nurmio ja Raesmaa ei olekaan Superin paras kopparipari, he kyllä täyttävät paikkansa.”

”Ehkä Tahkolta puuttuu polttolinjasta kaikista kovimman kategorian yleispelaaja, mutta muuten sen ulkopelipaketti on todella kovaa tekoa.”

”Sisäpelissä on myös koossa keskeiset elementit. Nurmio on valtakunnan paras kentällemenijä ja elintärkeässä roolissa sisäpelin avaajana. Syksyllä hankittu Atte Kontio pelasi JymyJusseissa uransa parhaan kauden ja tuo lisää etenemis- ja ennen kaikkea vaihtotilannevoimaa Tahkon sisäpeliin. Kotiuttajat mukaan lukien Pihkalasta itselleen toimivan kodin löytänyt Niemi lyöjäjokerina ovat myös kovaa luokkaa.”

”Tahkon joukkue on kokonaisuudessaan rakennettu erittäin järkevästi ja hyvällä silmällä. Tätä järkevyyttä korostaa se, että Tahko kaappasi pelinjohtajaksi Porin Pesäkarhut kahteen mestaruuteen luotsanneen Jarkko Pokelan ja kakkospelinjohtajaksi Sami Österlundin.”

”Monissa seuroissa mietitään kyllä, kuka on pelinjohtaja, mutta kakkospelinjohtajaksi otetaan hieman karrikoiden joku edullinen pesäpallotaustainen ihminen tai sitten kakkospelinjohtajaa ei ole lainkaan. Tahkolla peli- ja valmennusjohdossa on nyt ammattimainen kaksikko”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Tahkon pitkät jatkosopimukset sekoittavat muiden kärkiseurojen suunnitelmia varsinkin lukkarisuunnitelmien osalta.

”Ei ole salaisuus, että Alasella olisi ollut ottajia muissakin kärkiseuroissa Joensuuta ja Sotkamoa myöten. Nyt Alanen jää kuitenkin Hyvinkäälle ja uutta lukkaria etsivät kärkiseurat joutuvat katselemaan muualle”, Arffman sanoo.