Imatra kaappasi Sotkamon kohutähden ja toisen kokeneen soturin

Pesäpallo

Imatra kaappasi Sotkamon kohutähden ja toisen kokeneen soturin

Imatra uusiutuu ensi kaudeksi. Joukkueen uudet tähtihankinnat ovat Sotkamon Toni Laakso ja Haminan Sasu Toikka. Ja lisää on tulossa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 23.9.2021

Loistokauden pelannut Imatra uusiutuu ensi kaudeksi. IPV menettää tämän kauden ryhmästään Sotkamoon siirtyneen Juho Keinäsen, Tampereelle siirtyvän Tommi Piiraisen sekä Joensuuhun siirtyvän Juho Toivolan.

Imatra ei ole kuitenkaan jäänyt aseettomaksi. Se julkisti torstaina Toni Laakson hankinnan Sotkamosta ja Veeti Lankisen paluun lainapestiltä Jyväskylän Lohesta. ElmoTV:n tietojen mukaan IPV on sopinut myös Sasu Toikan siirrosta Haminasta. Lisäksi Imatra etsii edelleen 1-2 pelaajaa, lähinnä kopparia ja lyöjäjokeria.

ElmoTV:n asiantuntija Pekka Arffman pitää Laakson ja Toikan hankintoja hyvinä hankintoina niin sisäpelin kuin ulkopelinkin kannalta.

”Toikka on kokenut etumies, joka korvaa Keinäsen, ja Laakso tuo kolmospuolen linjaan kokemusta ja kovaa kättä. He molemmat ovat myös vahvoja kotiuttaja ja tulevat olemaan suuressa roolissa IPV:n keskipalkissa esimerkiksi numeroilla 4 ja 5.”

”Lankisen kutsuminen kotiin hyvän kauden jälkeen Lohesta on myös looginen ratkaisu. Lankisessa on potentiaalia jopa ykköseksi ja koppariksi, mutta tietenkin potentiaali pitää pystyä myös kaivamaan ulos täysmääräisesti.”

Arffmanin mukaan Imatra kaipaa vielä ennen kaikkea kopparia ja lyöjäjokeria.

”Laakso ja Toikka tuovat toki lyöntivoimaa, mutta eivät he vielä korvaa Toivolaa ja Piiraista. Ideaalinen ratkaisu olisi löytää lyöjäjokeri, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. Toinen vaihtoehto on löytää numerolla pelaava kotiuttaja, mutta lyöjäjokerin kautta sisäpeliä olisi toki joustavampi pelata. Tietenkin yksi vaihtoehto on miettiä, voisiko jonkun pelaajan siirtää lyöjäjokeriksi. Esimerkiksi Mikko Kosonen on sellainen pelaaja, jossa olisi potentiaalia lyöjäjokeriksi, mutta toki hän on hyvä myös polttolinjassa.”

”Toinen IPV:n kiikarissa oleva pelaaja on kokeneempi koppari. Senkin yhtälön voi ratkaista monella tavalla, mutta varmasti optimaalisin tapa olisi ollut löytää kokenut koppari, joka olisi ollut myös varma ykkönen, mutta nekin vaihtoehdot ovat vähissä tai menneet.”

Ennen ensi kauden prognoosia Arffman haluaa nähdä Imatran lopullisen joukkueen.

”Jos IPV saa ratkaistua koppari- ja kotiuttajakysymykset ja ykköskärjen kohtalon, silloin IPV kuuluisi lähtökohtaisesti siihen 3-4 joukkueen ryhmään, joka taistelee viiden suuren jättämistä kolmesta pudotuspelipaikasta. On kuitenkin hyvä muistaa, että tämä kausi oli Mansen puolivälieräsarjaa myöten IPV:ltä aivan maksimaalinen nappisuoritus ja sen uusiminen ei ole itsestään selvää, kuten Kiteen kohdalla tällä kaudella nähtiin.”