Imatran hankki Kouvolasta kaksi huippuvahvistusta illan trilleriin Koskenkorvaa vastaan

Pesäpallo

Imatran hankki Kouvolasta kaksi huippuvahvistusta illan trilleriin Koskenkorvaa vastaan

Kouvolan Valtteri Hämäläinen ja Valtteri Luoma vahvistavat Imatraa ottelukohtaisella sopimuksella.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.7.2023 | KUVAT All Over Press

Imatran Pallo-Veikot on tehnyt ennen keskiviikkona pelattavaa elintärkeää ottelua Koskenkorvaa vastaan yllättävän kaappauksen. IPV lainaa naapuriseura Kouvolasta kaksi raskaansarjan pelaajaa, Valtteri Luoman ja Valtteri Hämäläisen.

Kaksikko pelaa Imatralla lainalla varmuudella illan Koskenkorva-ottelussa ja todennäköisesti myös perjantaisessa Joensuu-ottelussa, mutta palaavat sen jälkeen siirtotakarajan umpeuduttua takaisin Kouvolaan.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättänyt järjestelystä.

”Tällaisia lainoja ja siirtoja on nähty tälläkin kaudella, mutta yllättäväksi nämä siirrot se, minkä tasoisista pelaajista nyt puhutaan”, Arffman sanoo.

”Hämäläinen ja Luoma ovat etenkin ulkopelaajina todella kovan luokan pelimiehiä ja on yllättävää, että Kouvola päästää heidän tasoisensa pelaajat pelaamaan toisessa seurassa tässä vaiheessa kautta. Mutta onhan sekin ollut yllättävää, etteivät he ole mahtuneet viime peleissä Kouvolan avausyhdeksikköön.”

”Kouvolassa on ilmeisesti laskettu, että pelaajille on hyvä saada peliaikaa ja samalla autetaan Imatraa. En tiedä, onko Kouvolassa laskettu jopa sitäkin, että ainakin matkojen puolesta Imatra olisi ensi kaudella mieluisampi joukkue sarjassa kuin toisella puolella Suomea pelaavat joukkueet.”

”On myös hyvä muistaa, että viime kaudella Juho Hacklin ja Iiro Nokkala kävivät pelaamassa runkosarjassa lainalla Imatralla, kunnes palasivat takaisin Kouvolaan.”

Imatra on sarjassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Ero edellä olevaan Koskenkorvaan on kaksi pistettä ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Seinäjokeen viisi pistettä.

”Keskiviikkoillan ottelu Kossua vastaan on Imatran kannalta kriittinen putoamiskarsintaan joutumisen kannalta. Tätä ottelua Imatran ei ole vara hävitä, joten siinä mielessä ymmärrän hyvin, miksi nyt on raavittu kaikki mahdolliset keinot illan otteluun ja mahdollisesti vielä myös Joensuu-otteluun. Niinhän Koskenkorvakin on tehnyt tekemällä loppukauden mittaiset sopimukset Teemu Isokedon ja Tuomo Lönnmarkin kanssa.”

”Tietenkin taustalla on isompi kysymys Imatran omasta junioritoiminnasta ja sen tasosta. Imatralla on sen palattua Superiin ehditty rakentaa joukkue jo 2-3 kertaa uudelleen ja vaikka joukkueessa onkin avainrooleihin noussut Miitri Pesosen, Rasmus Surakan ja Mikko Kososen kaltaisia omia junioreita, runkoa ei ole saatu rakennettua vielä riittävän leveäksi omista junioreista, mikä olisi terveellinen tilanne.”

”Mutta se on isomman kuvan kysymys, jota Imatralla varmasti mietitään. Nyt kuitenkin halutaan tehdä kaikki mahdollinen putoamiskarsintojen ja ennen kaikkea putoamisen välttämiseksi. Jos lähtö tulisi, Ykköspesiksestä ei niin vain tultaisi enää takaisin, koska kilpailu on kiristynyt sielläkin ja ensi kaudella yksikään joukkue ei nouse Superiin suoraan, kun Superin joukkuemäärää supistetaan kaudeksi 2025 12 seuraan”, Arffman muistuttaa.

Imatra hankki jo aiemmin riveihinsä kesken kauden kokeneen Toni Laakson.