Inter hankki sellaisen Vasaran, jolla se voi takoa mitaleita jo ensi kaudella

Vesa Vasara siirtyi pikavauhdilla Esport Hongan jäämistöstä FC Interiin.

JalkapalloVeikkausliiga

Inter hankki sellaisen Vasaran, jolla se voi takoa mitaleita jo ensi kaudella

FC Inter on nimittänyt Vesa Vasaran uudeksi päävalmentajakseen kaksivuotisella sopimuksella. Seura vahvisti asian perjantaina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 17.11.2023 | KUVAT Juha Tamminen

FC Inter ilmoitti perjantaina palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen Esport Hongan konkurssin jälkeen tyhjän päälle jääneen Vesa Vasaran.

47-vuotias Vasara ehti luotsata espoolaisseuraa seitsemän kautta. Honka nousi hänen alaisuudessaan Veikkausliigaan ja sijoittui kolmanneksi 2019 ja 2022. Lisäksi Honka voitti Liigacupin 2022. Päättyneellä kaudella Honka eteni Suomen Cupin finaaliin, jossa se hävisi Ilvekselle 1-2. Veikkausliigassa Honka sijoittui viidenneksi.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo onnittelee Interiä loistovalinnasta.

”Vasara on kiistatta yksi tämän hetken parhaista suomalaisista jalkapallovalmentajista. Olen sanonut usein, että hän juuri oikeanlainen valmentaja Veikkausliiga-joukkueelle. Hän peluuttaa oikeaoppista ja modernia jalkapalloa ja pystyy niin jalkapallonsa kuin harjoittelumetodiensa kautta kehittämään myös pelaajia”, Perovuo sanoo.

”Tässä mielessä Interin toimistolla voidaan onnitella itseään paitsi hyvästä valinnasta myös nopeudesta, jolla asiasta päätettiin Hongan surullisen farssin jälkeen. En olisi yllättänyt, että Vasaralle olisi soitettu muistakin seuroista.”

Inter sijoittui tällä kaudella Veikkausliigassa Jarkko Wissin johdolla kuudenneksi. Seura erotti kuitenkin Wissin kauden päätösjuhlan tapahtumien seurauksena.

”Voin sanoa omasta kokemuksestani, että Vasara saa tuloksia aikaan nopeasti. Nyt hän pääsee Interissä työntouhuun kiinni jo koko pre-seasonin ajaksi ja hänen kättensä jälki tulee näkymään vahvasti jo ensi kaudella. Nostan Interin Vasaran palkkaamisen myötä jo ensi kaudella yhdeksi potentiaaliseksi mitalijoukkueeksi ja yhdeksi HJK:n ja KuPSin päähaastajista.”

”Vasara saa joukkueen materiaalista maksimit irti ja jos Inter pystyy vielä vahvistamaan joukkuetta, Inter tulee olemaan jo ensi kaudella yksi Veikkausliigan kärkijoukkueista”, Perovuo sanoo.

Inter on ollut Veikkausliigassa mitaleilla viidesti, viimeksi 2020, jolloin se sijoittui sarjassa toiseksi. Ainoan mestaruutensa Inter voitti kaudella 2008. Suomen Cupin Inter on voittanut kahdesti ja Liigacupin kerran.