Jani Komulaisen valinta takaa, että Mansen kopissa riittää kesällä sähköä

Jani Komulainen on Mansen uusi pelinjohtaja ja päävalmentaja.

Pesäpallo

Jani Komulaisen valinta takaa, että Mansen kopissa riittää kesällä sähköä

Pekka Arffman pitää Jani Komulaisen valintaa Mansen uudeksi pelinjohtajaksi yllättävänä ja mielenkiintoisena.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.3.2023 | KUVAT All Over Press

Manse PP ilmoitti perjantaina palkanneensa uudeksi pelinjohtajakseen ja päävalmentajakseen Sotkamon Jymyn Suomen mestariksi syksyllä 2020 luotsanneen Jani Komulaisen. Komulainen seuraa pelinjohtajana ja päävalmentajana Toni Kohosta, joka ehti luotsata Mansea vain neljä kuukautta.

12 Suomen mestaruutta peliurallaan voittaneen Komulaisen sopimus kattaa tämän kauden.

Manse neuvotteli myös Sami-Petteri Kivimäen kanssa, mutta Kivimäki päätti suunnata muihin haasteisiin. Lisäksi Manse ehti kartoittaa muitakin vaihtoehtoja ennen lopullista ratkaisua.

Komulainen päätti komean peliuransa syksyllä 2017 ja siirtyi sen jälkeen Jymyn pelinjohtajaksi. Jymy ei uusinut syksyllä enää hänen sopimustaan, vaan palkkasi uudeksi pelinjohtajaksi Mikko Kuosmasen, joka siirtää viuhkat ensi vuonna Iiro Haimille.

A hectic weekend in the Liiga and the Premier League. Check the odds and play at Mr Green!

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättänyt Komulaisen valinnasta.

”Yllättäväksi valinnan tekee ensin se, että Komulainen lähtee tähän savottaan. Häntä pidetään ikijymyläisenä, mutta ilmeisesti Komulainen ei ottanut kovin hyvällä sitä, että hänet enemmän tai vähemmän pantiin sivuun Jymyn pelinjohtajan tehtävistä viime kauden jälkeen. En olisi yllättänyt, jos tässä ratkaisussa olisi Komulaisen puolelta hieman näytönhalua”, Arffman sanoo.

”Toinen yllättävä piirre siirrossa on se, että Komulainen aiheutti vahvoja ristiriitoja jo Jymyn pelinjohtajana. Kun tähän lisätään muutamien Mansen avainpelaajien ja Komulaisen yhteinen historia ja Komulaisen maine jyrkkänä johtajana, niin Mansen kautta on todella mielenkiintoista seurata. Sähköä Kaupissa varmasti riittää – eikä sitä ainakaan vähennä se, että seurajohto on todennut nyt jo useamman kerran vähät veisaavansa tällaisten valintojen kohdalla pelaajien ja joukkueen mielipiteestä.”

”Mansen kannalta Komulainen on Mansen näköinen valinta. Tähän saumaan ja tähän kohuun tarvittiin kova nimi ja Komulainen täyttää tämän kriteerin. Kivimäki olisi ilman muuta ollut toinen kokenut ja nimekäs vaihtoehto, mutta eihän tällaisia vaihtoehtoja jokaisella oksalla kasva”, Arffman sanoo

Myös kakkospelinjohtajan valinnassa saattaa tapahtua muutos Komulaisen palkkaamisen myötä. Kivimäen kakkospelinjohtajaksi oli ehdolla Mansen entinen kapteeni Ville Hotakainen, mutta nyt keskusteluihin on noussut myös sotkamolaistaustaisen Tuomas Nissisen nimi.