Jarkko Immonen tietää komeettajoukkue Jukureiden menestyksen salaisuuden

Jarkko Immonen on tehnyt tällä kaudella tehot 13+7=20 ja Jukurien sisäisessä pistepörssissä kolmantena.

JääkiekkoLiiga

Jarkko Immonen tietää komeettajoukkue Jukureiden menestyksen salaisuuden

Jarkko Immonen siirtyi täksi kaudeksi JYPistä Mikkelin Jukureihin - ja päässyt seuraamaan aitiopaikalta, millainen valmentaja Olli Jokinen on.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 14.1.2022 | KUVAT All Over Press

Jukurien nousu Olli Jokisen ohjissa Liiga-taulukon kärkisijoille on ollut yksi kauden yllätyksistä. 4–1-voitto Ässistä nosti Jukurit sarjataulukossa komeasti jo neljänneksi. Kolmantena oleva Tappara on kolmen pisteen päässä ja sarjakärki Ilves kahdeksan pisteen päässä.

Jukurien kokenut luottohyökkääjä Jarkko Immonen myhäilee. Kova työ vie haluttuun suuntaan.

”Alku oli vähän haastava, mutta nyt mennään oikeaan suuntaan. Kun on uusi valmentaja ja paljon uusia pelaajia menee helposti hieman aikaa, ennen kuin löytyy tyyli ja ymmärrys siitä, mitä oikein halutaan tehdä”, Immonen pohtii.

Jukurien tulokset ovat keikkuneet. Kauden ensimmäiseen kymmeneen otteluun mahtui kuusi tappiota.

”Aluksi hävisimme, mutta nyt olemme oppineet myös voittamaan ja erityisesti olemme oppineet kääntämään tiukkoja pelejä voitoksi. Kehitystä on todella tapahtunut tässä kauden aikana.”

Kokemusta myös jään ulkopuolella

Immonen on kerännyt urallaan kokemusta Liigasta, AHL:stä, NHL:stä, KHL:stä ja Sveitsin liigasta. Nyt hän ei ota roolia joukkueessa pelkästään jäällä, vaan haluaa antaa mittavan kokemuksensa myös muuten toisten avuksi.

”Koetan toki auttaa jäällä, mutta myös muutenkin kaikissa ihan jokapäiväisissä tekemisissä. Haluan näyttää esimerkkiä jäällä ja sen ulkopuolella. Koetan todella auttaa näitä nuoria jätkiä eteenpäin, miten vain pystyn. Täällä on paljon taitoa ja hyvällä asenteella pelaavia nuoria. He ovat fisuja, eikä heitä tarvitse mitenkään potkia eteenpäin, mutta heillä on tosi kovat tavoitteet ja halua mennä eteenpäin, mikä oikeasti näkyy päivittäisessä tekemisessä. Siinä on kiva olla mukana.”

Immonen on Jukurien pistepörssin kolmonen. Hän väittää, ettei juuri tutkaile pistesaldoaan.

”Meillä on mennyt joukkueena hyvin ja monellekin on tullut tasaisesti tulosta. Tässä iässä sitä ei enää laske pisteitä, voitot merkkaavat enemmän. On silti kiva saada itsellekin vähän onnistumisia”, Immonen tunnustaa.

Korona on vienyt katsojat halleista. Jukurien kohdalla on erityisen sääli, ettei omat kannattajat pääse kokemaan joukkueen kanssa ihan paikan päällä tämän hetken menestystä. Yleisö on iso osa peliä ja se puuttuu nyt kokoonpanosta.

”On todella ikävää ja sääli, että yleisö ei ole paikalla. Meillä on mennyt tosi hyvin ja olisi ollut hienoa saada väkeä halliin ja siitä tunnelmaa. Pelistä puuttuu todella paljon, kun yleisöä ei ole paikalla. Toivottavasti yleisö pääsisi vielä ainakin jossain vaiheessa tällä kaudella peleihin.”

Kroppa tuntee

Immosen kiekkovuodet lähenevät loppuaan. Numerot ikämittarissa näyttävät 39:ää. Mielessä ikä ei kuulemma tunnu, mutta keho välillä ratisee.

Immonen vaihtoi Jukureihin syksyllä JYPistä, kun ei vielä halunnut lopettaa. Vaihdos oli tervetullut.

”Totta kai kaikki tuntuu kropassa, mutta paikat ovat silti olleet ehjänä ja se on auttanut paljon. Kun homma on kivaa, kuten nyt on, niin kyllä sitä jaksaa. Ja nyt kun kaikki on ollut taas uutta, niin sekin innostaa. Vaihtelu tekee kyllä hyvää ja se motivoi”, Immonen sanoo.

Immonen kehuu vuolaasti Jukurien valmennusta ja tekemisen moraalia. Olli Jokisen valmennustapa sopii konkarille.

”Olen tykännyt. Päivittäinen tekeminen on todella laadukasta ja hyvää. Tehdään tosissaan, mutta ei totisesti. Tämä ei ole liian vakavaa. Meillä on rento, hyvä fiilis koko ajan. Jokisen kanssa on hyvä tasapaino huumorissa ja totisuudessa. Ei tämä mitään jäkittämistä ole. Silloin kun tehdään, niin tehdään kunnolla ja sitten toiste otetaan rennommin. Se sopii minulle erittäin hyvin.”

Perjantaina Jukureilla on vastassa Vaasan Sport, joka on juuri päässyt irti koronakaranteenista.

”Vaasan kanssa on odotettavissa tiukka peli. He tulevat puolustamaan todella tiukasti. Odottelen kovaa kamppailua ja vähämaalista peliä.  Tiukka vääntö tästäkin on taas tulossa.”