Jenkkivelho kokosi oudon korttipakan, mutta tiesi Suomi-voiton jälkeen olevansa oikealla reitillä

USA on voittanut David Quinnin alaisuudessa kaikki ottelunsa MM-kisoissa.

JääkiekkoJääkiekon MM2023

Jenkkivelho kokosi oudon korttipakan, mutta tiesi Suomi-voiton jälkeen olevansa oikealla reitillä

USA on ollut MM-kisoissa vakuuttava, vaikka päävalmentaja David Quinn joutui kokoamaan joukkueensa toisilleen oudosta jätkistä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 20.5.2023 | KUVAT All Over Press

USA pelaa vahvaa MM-turnausta. Se johtaa Tampereen A-lohkoa yhden pisteen erolla Ruotsiin.

Joukkue aloitti turnauksensa lähes sensaatiolla, kun se löi Suomen peräti 4-1 MM-kisojen avausottelussa reilu viikko sitten. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen tunnusti myöhemmin, että USA pääsi yllättämään. Mutta USA on yllättänyt muitakin, kun se on porskuttanut voitosta voittoon jo neljästi.

USA:n päävalmentaja David Quinn on tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

”Sitä on kieltämättä aika utelias, kun saa yhteen ryhmän jätkiä, jotka eivät ole aiemmin pelanneet yhdessä”, Quinn sanoo.

”Seurasin erityisesti, kuinka nopeasti he löytävät toisensa ja tulevat juttuun. Tässä ryhmässä se tapahtui hyvin nopeasti ja nyt vallalla on erityinen yhteisöllisyyden tunne.”

Quinn on tiimeineen analysoinut kaikki ottelut ja tehnyt niistä johtopäätelmät.

”Voitto Suomesta ja se miten voitto tuli, oli erittäin hyvä merkki meille. Olimme oikealle reitillä. Tällä tosin jokainen peli on vaikea, viis siitä mitä ihmiset ajattelevat ja mitä statistiikat kertovat.”

”Suomi-ottelussa pääsuunnitelma oli pelata vahvasti omalla pelitavallamme. Ja me pysyimmekin ottelussa hyvin omilla vahvuusalueillamme. Pidin siinä ottelussa erityisesti huolellisuudestamme ja luistelustamme.”

Kansainväliset huippuottelut eivät ole outoja amerikkalaispelaajille. Lupaavimmat pelaajat ovat jo nuorten kisoissa mukana. Ne valmistavat isompiin kohtaamisiin.

”Monet pelaajamme ovat jo aiemmin pelanneet kansainvälisissä turnauksissa. He tuntevat kyllä monet vastustajamaat ja heidän pelityylinsä. Meillä on myös valmennuksessa paljon kansainvälistä osaamista.”

”Siten meille ei tule turnauksessa paljoa yllätyksiä, mutta joka kerta näistä turnauksista oppii kyllä uutta.”

USA kohtaa lauantaina Tanskan jo 12.20 alkavassa päiväottelussa. Edessä on vielä myös Ranska, sekä todellinen koitos Ruotsia vastaan alkulohkon päätteeksi ensi viikkolla.

”Suurin haasteemme on olla johdonmukaisia tekemisissämme. Emme saa nyt harhautua ajatuksissamme sen vuoksi, että menestystä on otteluissa jo tullut.”