Jere Vikströmin paluu pelikentille tuo kunnon sähköpiikin pesiskauden alkumetreille

Jere Vikström on pelannut urallaan Itä-Lännessä neljästi, viimeksi viime kesänä.

Pesäpallo

Jere Vikströmin paluu pelikentille tuo kunnon sähköpiikin pesiskauden alkumetreille

Viime vuosien parhaisiin pesäpalloilijoihin lukeutuva Jere Vikström on nimetty Jyväskylän Kirin sunnuntaiseen kokoonpanoon.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.5.2023 | KUVAT All Over Press

Jyväskylän Kiri heitti sunnuntaina hihastaan odotetun uutisten: Superpesiksen parhaisiin pelaajiin vuosikausia kuulunut Jere Vikström, 29, edustaa Kiriä ainakin kahdessa seuraavassa ottelussa. Vikström pelaa sunnuntaina ottelussa Kannuksen Uraa vastaan numerolla 2 ja kakkospolttajana.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Vikströmiä huippuluokan pelaajana Ykköspesikseen.

”Se on selvää, että Vikström on Ykköspesiksen tasolla omassa luokassaan oleva pelaaja. Tulkitsen myös hänen kentälle palaamisensa siten, että Vikströmiltä löytyy vielä pelihaluja eikä hänen vetäytymisensä pelikentiltä viime kesän jälkeen ole ehdoton, kuten toki pesäpallopiireissä arveltiinkin”, Arffman sanoo.

Vikström ilmoitti yllättäen kesken viime kauden, ettei hän jatka peliuraansa Hyvinkään Tahkossa. Vikström neuvotteli sen jälkeen muun muassa Kiteen Pallon ja Manse PP:n kanssa. Kitee hankki lopulta Vikströmin sijasta Aku Kettusen, mutta Manse piti neuvotteluyhteyttä Vikströmiin yllä aina talvikuukausiin asti.

13.00 for Kouvolan Pallonlyöjät to beat Vimpelin Veto 21/5/2023. Pick your 25€ combi free bet on your 1st deposit and bet on Pesäpallo at Mr Green!

Arffmanin mukaan avain Kirin kannalta on nyt, pelaako Vikström vain kaksi ottelua vai jatkuuko pesti näiden kahden ottelun jälkeenkin.

”Ykköspesis on todella tasainen sarja ja vaikka Vikström olisikin todellinen huippuluokan vahvistus Kirille, en kuitenkaan usko, että hän nostaisi joukkuetta vielä nousukarsintajoukkueeksi eli neljän parhaan kärkeen Kirin ykköskärki on kokenut, mutta joukkueen kotiutusosasto on kevyehkö. Vikströmin rinnalle tarvittaisiin joku Jere Dahlströmin kaltainen lyöjäjokeri, jotta nousukarsinnoissa pelaaminen olisi realismia.”

”Mutta turha tässä on mennä asioiden edelle. Katsotaan ensin, kuinka monta ottelua Vikström pelaa Kirissä vai tuleeko sieltä joku Superin seurakin mukaan kuvioihin ja tarjoaa Vikströmille pelipaikkaa Superista. En olisi yllättänyt, sen verran kovan luokan pelaaja Vikström on,” Arffman sanoo.

Vikström on alkujaan Sotkamon Jymyn kasvatti. Jymyn lisäksi hän on pelannut Superpesistä Kiteellä, Oulussa ja Hyvinkäällä. Vikström on voittanut urallaan neljä Suomen mestaruutta ja pelannut Itä-Lännessä neljästi, viimeksi viime kesänä.