Joel Perovuon lista: Tässä ovat Suomen kymmenen tämän hetken parasta jalkapalloilijaa

Lukas Hradecky on pelannut jälleen vahvan kauden Bayer Leverkusenissa - kuten myös Huuhkajissa.

HuuhkajatJalkapallo

Joel Perovuon lista: Tässä ovat Suomen kymmenen tämän hetken parasta jalkapalloilijaa

Ketkä ovat tämän hetken kymmenen parasta suomalaista jalkapalloilijaa? Helpommin kysytty kuin vastattu.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 29.12.2021 | KUVAT All Over Press

1. Lukas Hradecky

Leverkusenin ja Huuhkajien ykkösvahti on Euroopan mittakaavassa helposti 50 parhaan maalivahdin joukossa. Luonnollisesti Bundesliigan parhaita maalivahteja. Vahvuudet henkisellä puolella, nopeassa liikkumisessa ja torjuntatyöskentelyssä. Vahvuutena voi pitää myös selkeiden heikkouksien puutetta. Keskityksissä välillä haasteita. Toivon näkeväni Hradeckylta Huuhkajissa tulevaisuudessa monipuolisempaa osallistumista pelinavaamiseen. Siihen tarvitaan myös tueksi pelinavaamisen terveitä rakenteita.

2. Teemu Pukki

Makuasia, olisiko ollut listan ykkönen. Iski taas kovat tehot Norwichin noustessa viime kaudella ja on tehnyt syksyllä, mitä on voinut Valioliigassa. Heppoisessa joukkueessa viisi Valioliiga-maalia on kova luku. Pukki on osunut myös Huuhkajissa ja ohitti Jari Litmasen kaikkien aikojen maalintekijänä maajoukkueessa. Pukki olisi hieno nähdä jossain top-4 liigan paremmassa joukkueessa. Voisiko aktiivisesti pelaava Southampton esimerkiksi olla kiinnostunut talvella suomalais- tykistä?

3. Niklas Moisander

Moisander on yksi kaikkien aikojen laadukkaimmista suomalaisista toppareista pallollisessa pelaamisessa. Ruotsin mestaruuden Malmössä voittanut Moisander pystyy edelleen pelaamaan kovia pelejä laadukkaasti. Loistava jalkapalloilija. Jatkaako upeaa uraansa vielä vuoden 2022 jälkeen?

4. Alexander Ring

Edelleen parhaita suomalaisia keskikenttäpelaajia. Pelaa kovaa, mutta myös teknisesti hyvä. Hyvä laukaus molemmilla jaloilla. Ringiä olisi kovasti kaivattu Huuhkajissa tämän vuoden vaikeassa jaksossa keskikentän kolmikon laidalla. Vahvan New York Cityssä vietetyn jakson jälkeen Ring siirtyi täksi kaudeksi Austin FC:hen ja on ottanut ison roolin paikkaansa MLS:ssä etsivässä uusio- seurassa.

5. Robin Lod

Minnesotassa hyviä tehoja tehnyt Lod on ollut iso osa myös Huuhkajien tarinassa. Ollut parhaimmillaan pelatessaan Pukin alapuolella. Osaa liikkua vapaaksi linjojen välissä ja juosta myös selustaan. Taitaa vaativatkin läpisyötöt ja niiden ajoitus on monesti kohdallaan. Viimeistelee hyvin vasemmallaan. Kärsinyt Huuhkajissa puolustavammassa roolissa, toivottavasti jatkossa rooli ylempänä.

6. Joel Pohjanpalo

Suomen kovin viimeistelijä ja boksipelaaja. Danger viimeistelee hyvin niin maasta kuin ilmasta. Osaa oikein roolitettuna toimia linkkinä laitoihin ja keskikentälle. Pyrkii aina maalia kohti ja sopivasti itsekkään hyökkääjän stereotyyppi. Loukkaantumiset syöneet uraa, nyt terveenä ollessaan maaleja on alkanut syntyä. Vuonna 2022 mahdollisuus nostaa tasoaan edelleen. Toivottavasti löytää itselleen vakautta seuran suhteen.

7. Rasmus Schüller

Schüller nousi MM-karsinnoissa Huuhkajien tärkeimpien pelaajien joukkoon ja täytti mallikkaasti Tim Sparvin saappaat puolustuslinjan edessä. Djurgårdenin avainpelaajia tällä pronssiin päättyneellä kaudella. Pelaa hyvin molempiin suuntiin ja tarvittaessa pystyy pelaamaan myös hyökkäävämmässä roolissa.

8. Robert Ivanov

Ivanov päästettiin vihdoin irti maajoukkueessa syksyllä Kazakstania vastaan vieraskentällä. Voittoa ja suvereenia esitystä seurasi hyvä peli Ranskaa vastaan, jossa Ivanov osoitti pystyvänsä pelaamaan Euroopan huipputasolla. 197-senttinen Ivanov liikkuu kokoisekseen loistavasti. Suomessa on alettu vasta heräilemään Ivanovin laadun edessä ja hän on yksi kiinnostavimmista suomalaispelaajista tällä hetkellä. Siirto Warta Poznanista isompiin ympyröihin hyvinkin mahdollinen.

9. Urho Nissilä

Nissilä oli Ivanovin ohella Suomen läpimurtopelaajia menneellä kaudella. Vahva kausi Veikkausliigassa ja vielä kovempi suoritus oli hypätä Huuhkajien avaukseen. Siirtoa Kuopiosta osattiin odottaa, mutta tuskin moni aavisti Nissilän ottavan suunnan kohti Etelä-Koreaa. Siirto herätti kovaakin keskustelua ja aika näyttää onnistuuko Nissilä toisella maailmanvalloituksellaan paremmin.

10. Glen Kamara

Parhaimmillaan loistava pelintekijä ja tilanteiden luoja. Rangersissa isossa roolissa. Siirtoa muualle on huhuttu pitkään. Oli vaisu MM-karsinnoissa, Kamaralta lupa odottaa enemmän maajoukkueessa. Heikkoudet puolustuspelissä, mikä myös määrittää Kamaran suuntaa hänen urallaan. Jalat toimivat, mutta puolustamisen periaatteet on saatava paremmin haltuun.