Jokereiden paluu otti askeleen eteenpäin, mutta se on edelleen vain yksi askel

Jääkiekko

Jokereiden paluu otti askeleen eteenpäin, mutta se on edelleen vain yksi askel

Samuel Savolainen painaa uusien Jokerit-uutisten pohjalta jarrua ja muistuttaa, että valtava määrä kysymyksiä Jokereiden osalta on yhä auki.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 22.2.2023 | KUVAT All Over Press

Helsingin Jokerit tiedotti keskiviikkona, että seura on saanut kokonaan uuden taustayhtiön. Uuden taustayhtiön omistajia ovat tässä vaiheessa Ossi Väänänen, Teuvo Teräväinen, Esa Lindell, Mikko Saarni, Markus Selin, Timo Mäkelä, Max Seeck ja Jokerit ry. Myös Jokereiden fanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla. Samuel, millaisia ajatuksia tämä tuoreeltaan herättää?

Kieltämättä tämä kaikki tuli puskista ja ilmeisesti asiat ovat taustalla edenneet todella nopeasti. Tuossahan on tietysti iso nimilista uusia ihmisiä ja NHL-pelaajiakin ja se tuo varmasti uudenlaista uskottavuutta hankkeelle. Mutta edelleen tiedetään todella vähän.

Sanoisin tässä asioita pureskellessa tässä vaiheessa, että vieläkin oleellisempaa kuin se, ketkä tässä ovat mukana on se, ketkä siellä eivät ole. Ja viittaan tällä siihen, että Joel Harkimo tai isä-Harkimokaan eivät nyt tämän tiedon mukaan olisi tässä hankkeessa mukana. Tai niin ainakin nyt kerrotaan. Ja varmasti on niinkin, että Jokerit-kysymyksen häivyttyminen isä-Harkimosta sopisi varmasti myös tämän puolueelle näin vaalien alla.

Ja vaikka Jokereiden taustalla on nyt uusia nimiä ja kaikki näyttää hieman rohkaisevammalta, niin edelleen täytyy muistaa, että aika vähän vielä keskeisistä kysymyksistä tiedetään.

Jokereiden täydennetty sarjapaikkahakemus käsitellään tiedotteen mukaan Jääkiekkoliiton liittohallituksessa 28. helmikuuta. Mikäli liittohallitus hyväksyy hakemuksen, siirtyy se seuraavaksi Mestiksen lisenssimenettelyyn maaliskuun aikana. Uskotko Jokereiden hakemuksen menevän läpi?

Tämä onkin hyvä kysymys. Vaikka jotkut kysymykset ovat saaneet jo vastauksen, monen osalta on myös vielä asioita auki. Ei Jokereita kai vielä Mestikseen voida hyväksyä vain sillä perusteella, että taustaryhmässä on enemmän silmäätekeviä nimiä?

Vieläkään ei ole selvillä edelleenkään se, missä Jokerit edes ensi kaudella pelaa. Vaikka nimet hankkeen taustalla olisivatkin uskottavampia ja vapaampia KHL-rasitteista, niin ei edelleenkään Helsingin Jäähalliin esimerkiksi ole tällä tietoa asiaa ja Areena on edelleen venäläisomistuksessa.

No Jokerit yet in the Mestis – but check the best odds for hockey and play at Mr Green! Live or before the matches!

Se tietysti herättää kysymyksiä, että Joel Harkimon hankkeessa mukana ollut Jarmo Koskinen on edelleen mukana tässäkin hankkeessa toimitusjohtajan roolissa.

Mutta kuten sanottua: Paljon kysymyksiä on vielä auki, joten vaikeaa on vielä sanoa tästä mitään lopullista tai erityisen pitävää.

Miten jääkiekkopiireissä suhtaudutaan tähän hankkeeseen?

Sen verran kuin ehdin muutamia puheluita tehdä, niin edelleen moni toivoisi, että NHL-tähtien nimistä ei sentään sokaistuttaisi, vaan Jokerit aloittaisi Suomi-sarjasta. Kysymyksiä on herännyt, että millainen hakemus nyt on voinut lähteä Jääkiekkoliiton käsiteltäväksi, sillä Iltalehden uutisen mukaan esimerkiksi kirjoitettiin, että uusi taustaporukka kasattiin vain muutamassa viikossa.

Voiko paketti olla siinä jamassa todella, että Jokerit voidaan Mestikseen nostaa? Ja jos nostetaan, niin miten se vaikuttaa esimerkiksi Mestiksen karsintoihin ja putoajiin? Voidaanko joku Mestiksestä pudottaa vain sillä, että Jokereilla on nyt jalkeilla uusia omistajia?

Tässä kohtaa on siis syytä pitää malttia matkassa ennen kuin Jokerit-lippua vedetään mihinkään salkoon. Vielä on pitkä matka siihen, että Jokerit Mestiksessä pelaisi ensi kaudella.

Ehkä tämän äkkiseltään voisi kiteyttää niin, että nyt otettiin askel eteen, mutta se on silti edelleenkin vain yksi askel.