Jukka Jalonen varoittaa, ettei Liigaan nousta noin vain vaikka Liiga avataankin

Jukka Jalonen on tyytyväinen siitä, että Liiga viimeinkin avataan.

JääkiekkoLiiga

Jukka Jalonen varoittaa, ettei Liigaan nousta noin vain vaikka Liiga avataankin

Kiekko-Espoo jätti maanantaina liigalisenssihakemuksen ensi kaudeksi. Jos hakemus menee läpi, Kiekko-Espoo nousisi ennen Liigan varsinaista avaamista.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 31.10.2023 | KUVAT Photomotion / Siomen Jääkiekkoliitto

Mestiksen mestari Kiekko-Espoo jätti Liiga-hakemuksensa maanantaina. SM-liigan erittäin lyhyeksi rajaama hakuaika Liiga-paikasta päättyy jo tiistaina. Päätöksiä odotetaan maaliskuussa.

Liiga päätettiin avata kovan mölyn jälkeen tänä syksynä. Liiga-seurat ja iso osa kiekkokansasta olivat avoimuuden puolella.

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on iloinen Liigan avautumisesta.

”Se on hyvä asia, että Liiga aukeaa ja että Mestiksestäkin voi taas nousta. Tosin talouspuolen ja peliosaamisen pitää olla kunnossa”, Jalonen muistuttaa.

”Nouseminen ei kuitenkaan ole helppoa, ellei sitten jotain joukkuetta nosteta suoraan kabinettipäätöksellä. Nousu vaatii Liiga-tason joukkueen. Ensin on voitettava Mestis ja sitten vielä heikoin Liigan joukkue muutamaan kertaan.”

”Nousu on mahdollista, mutta ihan jokainen seura ei siihen kuitenkaan kykene. Ei sitä moni tietysti haluakaan, eikä edes ole eväitä tehdä niin”, Jalonen sanoo.

Liiga avataan varsinaisesti kaudella 2025-2026. Aiemmin syksyllä tehdyn päätöksen mukaisesti Liiga-paikkaa on kuitenkin mahdollista anoa jo ensi kaudeksi, mihin mahdollisuuteen Kiekko-Espoo nyt tarttui.

Liigaa on jatkossa tarkoitus pelata 16 joukkueen voimin. Suuremmat seurat olisivat halunneet supistaa Liigan joukkuemäärää, mutta ne tyytyivät kompromissiratkaisuun syksyn neuvotteluissa.