Jyri Niemiselle huippupesti New York Red Bullsiin

JalkapalloMuut sarjat

Jyri Niemiselle huippupesti New York Red Bullsiin

Siirto Red Bullin organisaatioon avaa Gert Remmelin mukaan Jyri Niemiselle ovia moneen suuntaan maailman huippujalkapallossa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 13.1.2021 | KUVAT All Over Press

Ulkomailla pitkään valmentanut suomalainen maalivahtivalmentaja Jyri Nieminen, 33, on saanut huippupestin Yhdysvaltain jalkapallosarjassa Major League Soccerissa pelaavassa New York Red Bullsissa. Nieminen on Elmo-lehden tietojen mukaan nimitetty seuran edustusjoukkueen uudeksi maalivahtivalmentajaksi.

Hänen tehtävänkuvaansa päävalmentaja Gerhard Struberin valmennustiimissä kuuluu maalivahtivalmennuksen lisäksi laajempaakin valmennusvastuuta.

New York Red Bulls tunnetaan Suomessa parhaimmin siitä, että senriveissä pelasi aikoinaan Thierry Henry. Myös Teemu Tainio edusti Red Bullsia samaan aikaan.

Elmo-lehden jalkapalloasiantuntija Gert Remmel näkee Niemisen siirron New York Red Bullsiin suurempana asiana kuin pelkästään siirtymisen New Yorkiin.

”Jyri sai ansaitusti nyt sellaisen pestin, että hänen asemansa huippujalkapallopiireissä on käytännössä sementoitu. Red Bullin kohdalla on kyse niin kovasta brändistä ja laatutakuusta, että Jyrin ei tarvitse pelätä työttömyyttä seuraavan kymmeneen vuoteen.”

”Jyrillä on mahdollisuus liikkua konsernin sisällä ja hyvät mahdollisuudet löytää New Yorkin jälkeen työpaikka eurooppalaisen jalkapalloilun absoluuttiselta huipulta. Red Bullin eri spesialistien vyöry – tai voi jopa sanoa, että invaasio – on ollut erittäin massiivinen ja superaggressiivinen ympäri maailmaa, ja jos valmentaja onnistuu Red Bullin organisaatiossa, se avaa ovia moneen suuntaan.”

”Yksittäisenä saavutuksena Jyrin valinta nykyiseen pestiin on sen verran kova, että sitä on jollain tavalla jopa turha suitsuttaa enempää”, Remmel sanoo.

Nieminen siirtyy New York Red Bullsiin eteläafrikkalaisesta Orlando Piratesista, jossa hän on toiminut maalivahtivalmentajana vuodesta 2019 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli apulais- ja maalivahtivalmentajana MSL-seura San Jose Earthquakesissa. Nieminen on valmentanut erilaisissa tehtävissä ulkomailla Malawin maajoukkueessa, Aspire Akatemiassa sekä Qatarin ja Viron nuorten maajoukkueissa.

Suomessa hän toimi liigatasolla FC TPS:n edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana vuosina 2013–14 ja Naisten Liigassa pelanneen porilaisen Nice Futiksen edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana 2009-11. Lisäksi hän työskenteli maalivahtivalmentajana FC Hongan akatemijoukkueissa sekä BK-46:n ja FC Jazzin edustusjoukkueiden maalivahtivalmentajana.