Kaksi kosijaa houkuttelee Sebastian Vetteliä vaihtamaan mökkirannan F1-autoon

Sebastian Vettel on nelinkertainen maailmanmestari.

Formula 1

Kaksi kosijaa houkuttelee Sebastian Vetteliä vaihtamaan mökkirannan F1-autoon

Sebastian Vettel harkitsee paluuta takaisin formula ykkösiin. Erkki Mustakarin mukaan saksalaisella on ainakin kaksi kosijaa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 5.4.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

F1-sarjan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel harkitsee vakavasti paluuta F1-kisaradoille. Hienon uransa Aston Martinilla 2022 päättänyt saksalaiskuski on keskustellut ainakin jo Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin kanssa.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että 36-vuotiaalla  Vettelillä olisi sarjassa myös muita ottajia.

”Nyt on niin, että Vettelillä taitaa olla kaksi kosijaa. Hän sanoo itse tavanneensa Mercedeksen pamppua, mutta hänen on sanottu neuvottelevan myös Audin kanssa. Tästä paluusta on siis kehkeytymässä vielä mielenkiintoinen kuvio”, Mustakari toteaa.

”Vettel on aiemmin F1-urallaan voittanut 53 osakisaa ja saanut ajaa menestykseen Adrian Neweyn suunnittelemalla upealla Red Bullilla. Lisäksi alla on ollut ikoninen Ferrarikin. Tosin ajat ja autot ovat hänen huippuvuosistaan muuttuneet ja muuttuvat kohta lisää, kun jättimäiset muutokset astuvat voimaan 2026. Minä näen, että juuri silloin kokenut kuski on kaikille F1-tallille valttia.”

Vettel on F1-sarjan ja Sky Sportsin haastatteluissa kertonut tällä viikolla, että on ajotaukonsa aikana seurannut sarjaa koko ajan suurella kiinnostuksella ja hän on myös pitänyt yhteyttä moniin lajin eri tahoihin. Lewis Hamilton on puolestaan sanonut, että Vettel on hänen suosikkinsa Mersun rattiin hänen siirtyessään Ferrarille ensi kaudella.

”Vettel itse on todennut, että jos hän palaa F1-sarjaan, paketin on oltava kilpailukykyinen ja motivoiva. Häntäpään talleihin hän ei selvästi enää halua, vaan haluaa olla kärkikahinoissa mukana”, Mustakari lisää.

”Uskon, että Vettelin paluu olisi todella hyvä asia myös sikäli, että hän on yksi niitä kuskeja, jotka lajista tunnetaan hyvin. Vettelin nimellä on vetovoimaa. F1-sarjan Pohjois-Amerikka -vetoinen suosiopiikki ei kestä lennossa ilman mielenkiintoisia käänteitä, joten Vettelin paluu olisi kyllä sikälikin aivan mahtava juttu.”