Kempele teki parhaimman löytönsä jostain ihan muualta kuin Sotkamosta tai Oulusta

Markus Keski-Petäjä on Kempeleen avainpelaajia niin sisällä kuin ulkona.

Lintu vai kalaPesäpallo

Kempele teki parhaimman löytönsä jostain ihan muualta kuin Sotkamosta tai Oulusta

Kempele on ostanut viime vuosina pelaajia välillä summanmutikassa, mutta Markus Keski-Petäjä oli kovan luokan löyty KeKiltä.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 25.6.2021 | KUVAT Lassi Karvonen

Markus Keski-Petäjä

Kuka?

Markus Keski-Petäjä on kovia hankintoja viime vuosina hankkineen Kempeleen Kirin suurin löytö seuran värikkäältä managerilta Sami Salorannalta. Sotkamon Jymyn näyteikkunasta hieman hajataittoisempikin silmä osaisi ostaa laatua, mutta Keski-Petäjän löytäminen Ylivieskan Kuulan Ykköspesis-joukkueesta vaati tarkkaa ja ymmärtävää silmää. Keski-Petäjä on myös hyvä muistutus siitä, että Kempeleen kaikilla pelaajilla ei ole Sotkamo- tai Oulu-taustaa.

24 vuotta tässä kuussa täyttäneestä Keski-Petäjästä on tullut nopeassa tahdissa yksi Kempeleen ehdottomista avainpelaajista, mitä kuvaa hänen roolinsa. Sisällä Keski-Petäjä on numero kolmonen ja sitä kautta yksi tärkeimmistä pelintekijöistä. Ulkona hän on vaihtotilanteissa elintärkeä kulmapelaaja joko kolmos- tai kakkoskulmassa. Takatilanteissa hän pelaa myös tärkeää paikkaa kakkosvahtina.

Keski-Petäjä on – kuten Oulussa Lipossa pelaava veljensä Miika – lähtöisin Kannuksen Urasta. Molemmat veljekset ovat rakentaneet uransa ja siihen liittyvät asiat määrätietoisesti ja itsenäisesti, mikä kertoo paljon veljesten luonteesta.

Vahvuudet

Keski-Petäjä on pienikokoinen, mutta mailassa äärimmäisen taitava ja kylmäpäinen. Hän hallitsee kaikki lyhyet ja osaa hyödyntää myös vasemmalta lyömisen nyanssit. Keski-Petäjä muistuttaa mailassa paljon Sotkamon Jymyn Joni Rytköstä. Lyhyet eivät välttämättä ole yhtä taiteellisia, mutta tehokkuutta niistäkin löytyy.

Keski-Petäjä lyö myös pystymailaa ja viistomailaa. Merkattujen pystymailalyöntien on oltava tarkkoja ja Keski-Petäjä  uskaltaa upottaa ne myös ahtaisiin reikiin.

Etenijänä Keski-Petäjä ei ole samaa tasoa kuin Superin kaikista parhaat etenijät, mutta hän on silti myös erinomainen etenijä.

Ulkona Keski-Petäjä lukee hyvin peliä, eikä hän pelkää tehdä kulmapelaajalta ja kakkosvahdilta vaadittavia nopeita ja epäröimättömiä ratkaisuja. Hän on kiinniottajana pallovarma ja heittokäsi on riittävä.

Heikkoudet

Keski-Petäjä pelaa vasta kolmatta kauttaan Superissa. Vaikka hän onkin perusominaisuuksiltaan ja taktisesti jo valmis pelimies, kokemus tuo väistämättä lisää kokonaisvaltaista vahvuutta Keski-Petäjän pelaamiseen.

Keski-Petäjän pieni koko on hänelle sekä vahvuus että heikkous. Vahvuus siinä mielessä, että hän on äärimmäisen ketterä, mutta ulottavuus on silti pesäpallossa tekijä, jota ei voida kokonaan sivuuttaa. Superista löytyy kuitenkin Sami Partasen johdolla useita lyhyempiä pelaajia, jotka ovat tehneet pitkän ja komean uran.

Tulevaisuus

Keski-Petäjä on nousemassa kovalla vauhdilla kohti Superin eliittiä. Hän on vuorenvarmasti merkitty mies jo Superin suurimmissa seuroissa, mutta Keski-Petäjä tietää mitä hän haluaa pesäpallolta ja elämältä, ja siksi hänen houkuttelemisensa pois Kempeleestä vaatii muutakin kuin puhelinsoittoa.

 

Lintu vai kala?

Lintu ilman muuta. Västäräkki. Samanlainen ketterä vipeltäjä.