Kiteellä peiliin pitää katsoa muidenkin kuin vain potkut saaneen Juho Kaikon

Sami Partanen ottaa Kiteen laikat etuajassa eli per heti.

Pesäpallo

Kiteellä peiliin pitää katsoa muidenkin kuin vain potkut saaneen Juho Kaikon

Kiteen Pallon päätös vaihtaa pelinjohtajaa ei Pekka Arffmanin mukaan tullut yllätyksenä. Pohja potkuille valettiin jo ennen kautta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 12.7.2023 | KUVAT All Over Press

Kiteen Pallo vaihtaa pelinjohtajaa. Juho Kaikon paikan viuhkassa ottaa seuralegenda Sami Partanen, jonka kanssa Kitee teki jo keväällä kolmivuotisen pelinjohtajasopimuksen. Sopimuksen oli alun perin määrä astua voimaan ensi kaudesta lähtien.

Kiteen Pallon johto päätti kuitenkin aikaistaa Partasen pestiä. Viimeinen niitti päätökselle oli tiistainen 0-1-tappio Imatran Pallo-Veikoille.

Kaikko ehti johtaa Kiteen peliä puolitoista kautta. Viime kaudella Kitee selvitti tiensä Kaikon ohjissa puolivälieriin, joissa se hävisi Vimpelille.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ole yllättänyt Kaikon potkuista.

”Kun Kitee teki keväällä Partasen kanssa pitkän sopimuksen ja julkisti sen, Kaikko pantiin pahaan paikkaan. Tiedettiin, että jos kone yhtään yskii, kynnys vaihtaa pelinjohtajaa on olematon. Tällaisessa asetelmassa ja tällaisten paineiden keskellä Kaikon ei varmasti ollut helppo toimia”, Arffman sanoo.

”Tietenkin Kaikon pelinjohtamista voidaan arvioida puoleen tai toiseen, mutta minusta Kiteen menestys ei ole ollut tällä kaudella hänestä kiinni. Joukkue on suunnilleen sillä paikalla, missä sen materiaalinsa puolesta kuuluukin olla.”

”En muutenkaan panisi kaikkea Kaikon piikkiin. Joukkueessa on pelaajia, joiden on varmasti syytä katsoa peiliin ja samalla tavalla seurajohto voi kysyä, miksi Kaikko alun perin edes palkattiin Kiteen pelinjohtajaksi. Ei Kaikko ole sen suuremmin pettänyt Kiteellä. Hän on ollut sitä, mitä on tilattu.”

Arffman ei myöskään usko, että Kiteen kauden kuva muuttuisi pelinjohtajavaihdoksen myötä ratkaisevasti.

”Partasella on valtaisa kokemus pesäpallosta ja hänellä on myös pelinjohtokokemusta, joskaan ei Superista. Varmasti hän tuo tekemiseen ja pelaamiseen uudenlaisen otteen, mutta Kiteellä tulee joka tapauksessa seinä vastaan puolivälierissä, olipa viuhkassa kuka tahansa. Toki onhan sekin tavoittelemisen arvoinen asia, että saataisiin säälipleijareissa kotietu ja päästäisiin puolivälieriin.”

”Se, mitä Kiteellä tapahtuu jatkossa, on suuremman mittaluokan kysymys, jossa toki Partasella itsellään ja hänen osaamisellaan on iso merkitys. Avainkysymys on, saako Kitee nostettua statustaan nykyisestä varsinkin pelaajien silmissä. Nythän virta on vienyt Kiteeltä parhaita pelaajia suurempiin seuroihin ja vastaavasti Kiteelle on pitänyt naarata pelaajia toiselta puolelta Suomea. Samalla on menetetty kiteeläistä identiteettiä, joka oli aiemmin iso voimatekijä kiteeläisessä pesäpallossa”, Arffman sanoo.