Lukkarilupauksen hankinta suolaa taistelun viimeisistä pudotuspelipaikoista

Lauri Vuollo teki Koskenkorvan kanssa sopimuksen, joka kattaa myös ensi kauden.

Pesäpallo

Lukkarilupauksen hankinta suolaa taistelun viimeisistä pudotuspelipaikoista

Lauri Vuollon siirto Koskenkorvalle nostaa Koskenkorvan osakkeita taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista, arvioi Pekka Arffman.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.7.2022 | KUVAT All Over Press

Yksi viikon yllättävimmistä pesäpallouutisista oli lukkari Lauri Vuollon siirtyminen Koskenkorvalle ensi vuoden loppuun ulottuvalla sopimukselle. Pekka, miten kommentoit Vuollon siirtoa?

Yllätyshän tuossa oli nimenomaan se, että Vuollon sopimus kattaa myös ensi kauden. Kun Pattijoki ja Vuollo purkivat lainasopimuksensa, oli selvää, että Kossu on yksi niistä seuroista, joka on Vuollon perässä, koska Kossulla on ollut Juho Hakomäen käsileikkauksen seurauksena haastava lukkaritilanne koko kauden. Lautasella ovat pelanneet Ville Olli, Aapeli Suvisalmi, Kouvolasta lainattu Elias Pitkänen ja viimeksi Vaasan Mailasta ottelukohtaiselle sopimuksella pelannut Mika Joensuu.

Nyt tilanteeseen on hankittu sellainen ratkaisu, jonka kanssa voidaan huoletta lähteä loppukauteen eikä Hakomäen paluu takaisin pelikuntoon ole Kossun kannalta enää niin kriittinen kysymys. Jokainen totta kai toivoo, että Hakomäki toipuisi käsileikkauksestaan jälleen huippukuntoon, jolloin Kossulla olisi kaksi todella hyvää lukkaria.

Vuollon sopimuksen ulottuminen myös ensi kauden yli kertoo myös muutamasta muusta asiasta. Pattijoella ramataan nyt nuoreen Topi Stilliin ja Jani Lassila jatkaa Kempeleen ykköslukkarina ensikin kaudella. Vuollohan oli Kempeleen Kirin pelaaja ja oli yksi vaihtoehto Kempeleen lukkaripöydällä Lassilan ja Aatu Saastamoisen ohella. Vaikka Vuollossa onkin potentiaalia, Kempeleessä laskettiin, että Lassila lukkarina ja Saastamoinen ulkona ja samalla varavaihtoehtona Lassilalle on toimivampi kombinaatio. Lassila on pystynyt nostamaan täksi kaudeksi tasoaan ja on pelannut hyvän kauden. Lisäksi Lassilalla on entisenä kärkipelaajana sisälläkin tärkeä rooli.

Mitä Vuollon tulo Kossuun tarkoittaa tämän kauden kannalta?

Kossu on nyt ratkaissut lukkariongelmansa riippumatta siitä, milloin Hakomäen käsi on jälleen kunnossa. 19-vuotias Vuollo kuuluu tähän Superin nuorten lukkareiden kaartiin ja Kossu voi hänet hankittuaan lähteä tosissaan ajamaan Kiteetä ja Hyvinkäätä kiinni ja taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Kiteellä on toki seitsemän pisteen kaula, mutta sillä on jonkin verran haastavampi ohjelma kuin Kossulla. Hyvinkää on puolestaan kuusi pistettä Kossua edellä, mutta Kossu ja Hyvinkää kohtaavat vielä kahdesti Koskenkorvalla ja kerran Pihkalassa ja näissä joukkueiden keskinäisissä otteluissa pelataan suurista panoksista.

Kossu on ollut yksi kauden yllättäjistä ja se on pelannut materiaalinsa nähden todella hyvän kauden, varsinkin, kun se on joutunut kamppailemaan koko ajan lukkariongelmansa kanssa.

Miten lähellä paluuta Hakomäki on kentälle?

Hakomäkihän on käynyt kokeilemassa pelaamisesta jo jokerina ja yhdessä pelissä ulkonakin, mutta hän kertoi Kossun sivuilla julkaistussa haastelussa, että ottaa tällä hetkellä päivän kerrallaan. Käsi kestää kuulemma jo heittämistä, mutta lukkariksi paluun aikataulu on auki. Ja kun Kossu hankki nyt Vuollon, mitään painetta paluun aikaistamiseen ei ole.