KooKoo ei päässyt iskemään Jokereiden tyhjennysmyyntiin, mutta Olli Salo uskoo omiinsa

Malik Nick ja KooKoo ovat valmiit kauden huipennukseen..

JääkiekkoLiiga

KooKoo ei päässyt iskemään Jokereiden tyhjennysmyyntiin, mutta Olli Salo uskoo omiinsa

KooKoo ei saanut siirtoikkunan viimeisellä metreillä vahvistuksia, mutta Olli Salon mukaan joukkueen peli on hyvässä mallissa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 4.3.2022 | KUVAT All Over Press

Liiga koki kovan KHL-pelaajien invaasion, kun  Jokerit lopetti kautensa kesken. Kovat pelaajanimet kahmittiin isoihin seuroihin. Pienet eivät juuri hankkineet vahvistuksia. KooKoohon ja Jukureihin ei tällä siirtorajalla tullut enää ketään.

”Jotkut seurat vahvistuivat aika kovaa. Meillä päätettiin, että mennään omilla. Ei ollut tällä kertaa sellaisia pelaajia, jotka olisivat osuneet”, KooKoon päävalmentaja Olli Salo muotoilee.

”Meillä on yksi sentteri ollut poissa ja hänelle on etsitty paikkaajaa, mutta ikävää kyllä siihen ei nyt pystytty.”

Kilpavarustelu pudotuspeleihin tapahtui nopealla aikataululla. Nyt Liigaan tulijat totuttelevat joukkueisiinsa ja Liigan menoon. Salon mukaan KooKoossa ei vielä kuitenkaan mietitä pudotuspelejä, vaan mennään päivä ja peli kerrallaan.

”On ollut hienoa huomata itsestäni se, että ajatukseni eivät ole lähteneet liitämään mihinkään suuntaan, vaan fokus on pysynyt tässä ja nyt.”

Salo on nuori valmentaja. Pesti KooKoossa on ensimmäinen kokonainen päävalmentajan tehtävä. Hän myöntää, että kaudella on tullut tehtyä mokiakin, mutta oppiminen on tärkeää.

”Omalla kohdallani on tapahtunut merkittävää kehitysprosessia kauden mittaan. Sitä on tullut pelillisten asioiden tiimoilta, sekä johtamisessa ja myös kokonaisuuden hallinnassa. Pakko myöntää, että ihan alkukaudesta tein jopa pelillisiäkin virheitä ja niiden paikkaaminen vie sitten aina jonkin aikaa.”

Hyvässä iskussa

Kovia pudotuspelijoukkueita ajatellen KooKoo on aika timmissä kunnossa.

Se on viiden ottelun voittoputkessa ja tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa. Runkosarjan otteluita on jäljellä yhdeksän. Ontuvat kohdat ovat tiedossa. Ainakin ylivoima on saatava kuntoon, jos halutaan lyödä luuta kurkkuun merkittävimmin vahvistuneille joukkueille.

”Meillä on hyvä jakso takana. Olemme saaneet viisikkopelaamistamme tiiviimmäksi ja se on hyvissä uomissa. Sillä taistellaan voitosta ihan joka ilta. Ylivoimassa meillä on edelleenkin paljon kehitettävää.

Viikkoja ei ole enää paljoa, mutta tiedämme, että ylivoimasta lähtee irti vielä sellaista potentiaalia, jota ei tähän asti olla saatu ulosmitattua. Alivoima on sen sijaan ollut hyvää ja sitä kautta pelejä on pystytty myös voittamaan. Olemme puolustaneet hyvin. Viimeisessä viidessä ottelussa olemme päästäneet vain neljä maalia. Siihen voi olla tyytyväinen”, Salo miettii.

Salo näkee, että joukkueen maalivahdit ovat onnistuneet ja antavat peli-illasta toiseen joukkueelle mahdollisuuden kamppailla voitosta.

”Viisikkopelaaminen heidän yläpuolellaan on tosin avittanut heidän hyvää pelaamistaan. Vielä ei ole tarvinnut olla maalilla maagisia, mutta sekin on vielä edessä.”

Jukurit kylään

KooKoo kohtaa lauantaina koko kauden pirteästi ja selkeällä pelitavalla pelanneen mikkeliläisen Jukuri-ryhmän kotihallissaan.

”Jukurien ryhmä on erittäin sitoutunut ja tekee hommia toisilleen. Meidän täytyy löytää lääkkeet tiettyihin asioihin. Tapa, jolla he hyökkäävät pitää ensinnäkin saada kuriin. Pitää miettiä miten toimimme hyökkäysalueella ja miten lähdetään puolustustilanteisiin, jotta he eivät pääse kovilla vauhdeilla tulemaan ja antamaan painetta. Olemme olleet vahvoja kotona ja kaukalo suurenee, joten sitä pitää pystyä käyttämään hyväksi.”

Kaikki Liigan joukkueet iloitsevat katsojien paluusta lehtereille.

Vaasassa Sportia vastaan viikolla pelatessaan kookoolaiset iloitsivat yhdessä isäntien kanssa suuresta yleisömäärästä. Halliin oli järjestetty opiskelijatapahtuma.

”On se upeaa, kun jotain 800 opiskelijaa katsomossa pitää yllä tunnelmaa. Yleisö kuuluu ehdottomasti tähän lajiin. Tämähän on osaltaan showbisnestä ja hyvää meininkiä katsomossa tarvitaan Suomessa lisää.

Täällä ollaan nimittäin valovuoden päässä siitä meiningistä, mitä löytyy katsomoista Keski-Euroopassa. Siellä yleisö on tosi äänekästä.

Jalkapallo on luonut aikaa sitten siitä ihan kulttuuria. Sellaista tännekin kaivataan.”