Naisleijonien olympiajoukkueen pelaajalla koronatartunta

Emmi Rakkolainen on saamassa mahdollisesti paikan olympiajoukkueessa.

JääkiekkoPeking 2022

Naisleijonien olympiajoukkueen pelaajalla koronatartunta

Naisleijonien olympiajoukkueessa on todettu koronatartunta. Kyseessä on ulkomailla pelaava hyökkääjäpelaaja.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.1.2022 | KUVAT All Over Press

Kovan kohun keskipisteessä olevassa Naisleijonien olympiajoukkueessa on ElmoTV:n tietojen mukaan todettu koronatartunta. Kyseessä on ulkomailla pelaava pelaaja, joka ei ole osallistunut vielä Vierumäellä parhaillaan käynnissä olevalle valmistavalle leirille.

Kyseinen pelaaja on hyökkääjä.

ElmoTV:n tietojen mukaan Naisleijonien leirissä pohditaan parhaillaan varasuunnitelmaa, jossa yhdeksi mahdollisuudeksi on noussut Naisten Liigaa johtavan Kiekko-Espoon hyökkääjä Emmi Rakkolaisen nostaminen joukkueeseen. Rakkolainen on Liigan pistepörssissä viidentenä teholukemilla 13+16=29.

Kanadalaisen TSN-kanavan toimittaja Darren Dreger raportoi maanantaina Twitterissä, että  Pekingin olympiaturnauksessa maajoukkueilla olisi käytössä kuuden pelaajan kokoinen reservikiintiö.

Pistepörssin kakkonen ja maalintekijätilastoa 28 maalillaan ylivoimaisesti johtava HIFK:n Matilda Nilsson ei saanut tälläkään kertaa armoa päävalmentaja Pasi Mustosen papereissa. Nilsson on Noora Rädyn ohella toinen niistä pelaajista, joiden pudottaminen Pekingin olympiajoukkueesta on nostattanut kummastusta.

Nilsson on iskenyt tällä kaudella Liigassa yhteensä 40 tehopistettä.

Naisleijonien GM Tuula Puputti vahvisti koronatartunnan, samoin sen, ettei kyseisen pelaajan osallistuminen olympialaisiin ole vielä kokonaan poissuljettu.

”Ei ole poissuljettu. Seuraamme tilannetta koko ajan”, Puputti sanoi.

Suomi aloitti olympiaturnauksen torstaina 3. helmikuuta ottelulla USA:ta vastaan.

Lue myös: Tilanne on niin järkyttävä, että Pasi Mustonen pitäisi erottaa ennen olympialaisia