Kouvola lähetti Tahkon tykistölle vastustamattoman kutsun ottelun viimeisillä hetkillä

Teemu Nikkanen on isossa roolissa sunnuntaina, jos hän pelaa kopparina.

Pesäpallo

Kouvola lähetti Tahkon tykistölle vastustamattoman kutsun ottelun viimeisillä hetkillä

Kouvola aloitti puolivälieräsarjan Hyvinkäätä vastaan 2-0-voitolla, mutta Pekka Arffman kehottaa katsomaan, mitä ottelun lopussa tapahtui.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.8.2022 | KUVAT All Over Press

Kouvola kaatoi Hyvinkään lopulta varsin yllättävän lopun jälkeen puolivälierien avauskohtaamisessa 2-0 (5-2, 6-6). Pekka, millainen ottelu?

Kyllähän Kouvola oli tänään parempi joukkue, mutta pesäpallo-ottelussa voi käydä näinkin. Kouvola hallitsi peliä selvästi, kunnes toisella jaksolla siellä jossain 5-0 tai 6-0-tilanteessa Kouvola lopetti ihmeellisesti pelaamisen. En sano, että oltiin ylimielisiä, mutta jotenkin pelattiin huolimattomasti ja vähän sinne päin. Kauden aikana Kouvolalle on tullut samanlaisia ihmeellisiä notkahduksia ennenkin, mutta olihan tämä siinä mielessä yllätys, että nyt pelattiin kuitenkin puolivälieriä.

Tahkon epäonneksi Santtu Patovan neljän juoksun arvoinen kunnari tuli toisen jakson neljännen aloittavalla kahden palon tilanteessa. Tämä oli kuitenkin Kouvolalle hyvä muistutus, mitä pesäpallopelissä voi tapahtua ja mitä varsinkin voi tapahtua silloin, kun vastassa on niin lyöntivoimainen joukkue kuin Tahko.

Sanoit, että Kouvola hallitsi peliä toisen jakson loppua lukuun ottamatta. Nähtiinkö tänään jo tuttua Kouvolaa?

Tänään nähtiin hyvää Kouvolaa. Varsinkin ulkopeli oli todella hyvää ja tiivistä lukuun ottamatta tuota Patovan läpilyöntiä. Janne Kivipelto oli taas oma itsensä ja Patrik Vartama pelaa ulkona todella häikäisevää kautta.

Sisällä kärki kulki hyvin ja Matti Latvala osoitti jälleen suuruutensa mailassa. Kouvolalla on edelleen haasteita kotiuttajien varmuuden kanssa. Latvala on kyllä takuuvarma kotiuttaja ja Janne Kivipelto löysi runkosarjan lopussa omat bravuurikotiutuslyöntinsä. Hänessä on ainesta olla toinen varma kotiuttaja Latvalan rinnalla, mutta muita takuuvarmoja kotiuttajia ei tahdo löytyä.

Kouvolan ulkopelin suurin huolenaihe on edelleenkin takakenttä. Tänään keli oli hankala, sillä ottelussa oli kova myötätuuli ja tällaisella kelillä Kouvolan kenttä on todella kivikova. Hyvinkään vähäisistä tilanteista johtuen Kouvolan takakenttään ei tänään päästy kunnolla testaamaan ennen kuin viimeisessä vuoroparissa, jossa tuli Patovan kova pommi pitkälle koppareiden väliin.

Tänään takana pelaisivat Teemu Nikkanen ja Tommi Mäentausta – ja Valtteri Hämäläinen oli poissa pelaavasta kokoonpanosta. Hämäläisen tilanteeseen on vaikea ottaa sen tarkemmin kantaa, onko kysymys loukkaantumisesta vai ei, mutta Nikkasen epävarmuus kopparina on sellainen kysymys, jonka varmasti Tahko tietää. Hämäläinen on terveenä ollessaan yksi Superin parhaista koppareista ja jos hän on poissa kokoonpanosta pelkästään siksi, että Kouvola tarvitsee Nikkasta sisäpelissä, se olisi vähintäänkin mielenkiintoinen ratkaisu.

Entä Tahko? Onko se edelleen hölkässä mukana?

On ilman muuta. Tänään Teemu Nurmio oli täysin muissa maailmoissa ja vaikka Lauri Vierimaa paikkasikin häntä kohtuullisesti, Tahko kaatui tänään ennen muuta siihen, ettei sen ykköskärki ja varsinkaan Nurmio pelannut tasonsa mukaisesti. Toki Jere Vikströmille pitää antaa ykköskärjessä puhtaat paperit.

Juha Niemi ja Juha Korhonen osoittivat tänään, että jos heillä on vain ruokaa, silloin kyllä tapahtuu – ja niin tapahtui tänään myös Patovalla. Valentin Ikosella ei sen sijaan ollut tänään hyvä päivä.

Ulkopelissä Tahkolla on näillä keleillä ja näillä kentillä sama huolenaihe kuin Kouvolalla eli takakenttä. Kumpikaan koppari, Miikka Matikka ja Nurmio, eivät mitenkään vakuuttaneet ja kummankaan käsi, kuten on jo todettu, ei tahdo riittää kumuroista tappamiseen. Tosin tänään muutama pallo pomppasi niin rajusti kovasta kentästä ylöspäin, ettei niille mitään voinut.

Mutta Tahkolla on edelleen kaikki mahdollisuudet. Sen on saatava sunnuntaina ykköskärki ja varsinkin Nurmio raiteilleen, jolloin tulostaululla riittää kyllä elämään. On myös mielenkiintoista nähdä, miten rajuun pommitukseen Tahko ottaa Pihkalassa Nikkasen, jos hän pelaa taas takana. Kouvola lähetti ottelun lopussa melkoisen kutsukortin Tahkon tykistölle ja olisi yllätys, jos Tahko ei tähän kutsuun vastaisi.

Sunnuntaina on iso peli Pihkalassa ja Tahkolla on siinä pelissä sanansa sanottavana.