Kouvolalle raju takaisku, mutta sen vaikutuksia ei kannata kuitenkaan liioitella

Elias Pitkäsen naurut on tämän kesän osalta naureskeltu. Ainakin pelikentillä.

Pesäpallo

Kouvolalle raju takaisku, mutta sen vaikutuksia ei kannata kuitenkaan liioitella

Elias Pitkänen on sivussa koko kauden käsivamman vuoksi. Pekka Arffmanin mukaan takaisku riipaisee, mutta sitä ei kannata liioitella.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 9.5.2023 | KUVAT All Over Press

Kouvolan Pallonlyöjien kauden päälle ilmestyi pelätty pilvi, kun lukkarilupaus Elias Pitkänen joutuu käsileikkaukseen. KPL:n julkaiseman tiedotteen mukaan Pitkänen on sivussa koko kauden.

Pitkäsen paikalle on nostettu Kouvolan kakkosjoukkueen lukkari Aleksi Vainio, joka on jo pelannut Kouvolan lukkarina kevään otteluissa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Pitkäsen joutumista käsileikkaukseen harmittavana takaiskuna, mutta ei välttämättä niin suurena kuin yleisesti otaksutaan.

”Totta kai Pitkäsen poissaolo kirpaisee, mutta asiaa ei kannata liioitella. Pitkänen on lahjakas nuori lukkari, mutta hänestä ei kukaan pysty vielä sanomaan satavarmasti, onko hän aivan kovimman kategorian lukkari. En epäile hänen taitojaan, mutta en hehkuttaisi niitä liikaakaan. Tänä kesänä kysymykseen olisi saatu vastaus, kun hän olisi pelannut ensimmäisen täyden kauden Kouvolan lukkarina. Nyt sitä vastausta ei saada”, Arffman sanoo.

”Vainio ei ole Pitkäsen tasoinen lukkari, mutta toisaalta avainkysymys on nyt, miten suuri heidän eronsa on. Jos Pitkäsellä olisi ollut näytönpaikka, nyt se on Vainiolla. En pitänyt Kouvolaan muutenkaan Vimpelin suurimpana haastajana, mutta eihän tämä heidän mahdollisuuksiaan ainakaan paranna.”

3.00 for Finland to win Ice Hockey World Championships 2023! Use your 25€ combi free bet on your 1st deposit and play at Mr Green!

Arffman ei tyrmää ajatusta, että Kouvola etsisi kauden aikana uuden väliaikaisen lukkarin.

”Varmasti sellainen ajatus on käynyt kouvolalaisten mielessä, mutta ongelmana on, löytyykö tähän hätään väliaikaista huippulukkaria. Janne Kivipellon nimi nousee ensimmäisenä mieleen, mutta saadaanko hänet innostumaan haasteesta. Toinen kokenut nimi voisi olla Topi Kosonen, mutta innostuisiko Kosonen asiasta ja päästäisikö Joensuu hänet lähtemään. Kolmas vaihtoehto voisi olla Haminan lukkari Elias Lahti. Hän olisi valmis lukkari Superiin, mutta Hamina tavoittelee nousua Superiin ja Lahden päästäminen Kouvolaan sotisi tätä tavoitetta vastaan.”

”Mutta katsotaan nyt. Mitäänhän ei menetetä vaikka tässä katsottaisiinkin muutama viikko, miten pelaaminen luonnistuu Vainion johdolla.”