Kulusevski ja Bentancur voivat poistaa happamuuden Tottenhamin kannattajien suusta

Dejan Kulusevski (vas) ja Rodrigo Bentacur jättävät mustat raitansa Torinoon ja siirtyvät Tottenhamin valkopaitaan.

JalkapalloValioliiga

Kulusevski ja Bentancur voivat poistaa happamuuden Tottenhamin kannattajien suusta

Dejan Kulusevski ja Rodrigo Bentancur saattavat osoittautua paljon paremmiksi hankinnoiksi kuin Tottenhamin kannattajat odottavat, arvioi Jukka Rönkä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 31.1.2022 | KUVAT All Over Press

Tottenham on saanut sovittua Rodrigo Bentancurin ja Dejan Kulusevskin siirrot Juventuksesta. Jukka, ei kuitenkaan ehkä aivan sitä, mitä Tottenhamin kannattajat ovat odottaneet?

Ymmärrän hyvin Spursin kannattajien kiihtymyksen ja tuskastumisen puheenjohtaja Daniel Levyyn, mutta tässäkin kohtaa kannattaa katsoa kohun taakse. Bentancur ja Kulusevski ovat molemmat raskaansarjan ammattilaispelaajia ja mikä oleellista, he ovat molemmat contelaiseen jalkapalloon sopivia pelaajia. Siksi heistä voi olla paljon enemmän iloa kuin mitä Tottenhamin kannattajat happamina ja kiihdyksissään odottavat.

Bentancur on fyysinen keskikenttäpelaaja, joka pystyy pelaamaan melkeinpä millä paikalla tahansa keskikentällä. Tottenhamissa uruguaylainen pelaa ilman muuta keskikentän keskipaikoilla. 19 miljoonan euron kauppahinta voi olla hyvinkin kohtuullinen, kun Bentancur pääsee Antonio Conten täsmävalmennukseen.

Kulusevski on myös äärimmäisen monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useissa hyökkäävissä rooleissa. Hänelle itselleen mieluisin paikka on ollut tähän mennessä pelata toisena hyökkääjänä varsinaisen kärjen alapuolella. Ruotsalainen on vasta 21-vuotias ja vaikka Kulusevskin lainasiirtoon liitetyn osto-option suuruus ei kerrokaan kaikkea, 40 miljoonaa euroa on kuitenkin sen suuruinen summa, että sitä ei jokaisesta pojasta edes pyydetä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Conte rakentaa kenttäryhmityksensä jatkossa ja millaisen kombinaation hänen rakentaa Harry Kanesta, Sonista ja Kulusevskista. Yritykset hankkia Adama Traore ja Luis Diaz sekä Kulusevskin lainaaminen viittaisivat siihen, että Tottenham siirtyisi kärjessä kolmen pelaajan triangeliin, jossa Kane pelaisi piikkinä ja Son ja Kulusevski hänen alapuolellaan. Tämä tarkoittaisi 3-5-2:n säätämistä 3-4-3:ksi.

Mutta odotetaan nyt vielä iltaan ja katsotaan sitten, mitä kaikkea Tottenhamissa on tapahtunut. Lähtijöitä on jonossa, mutta onko myös tulijoita?

Niin, mitä Tottenhamissa on odotettavissa tänään maanantaina?

Tottenham ei ole vielä vahvistanut virallisesti Bentancurin kauppaa ja Kulusevskin lainaamista, joten niidenkin virallista vahvistusta pitää odottaa. Tulopuolella voisi olla vielä uusi toppari, mutta se ei missään tapauksessa ole varmaa.

Pahasti flopannut Bryan Gil on sopinut siirtyvänsä loppukaudeksi lainalle Valenciaan ja Tanguy Ndombele matkusti eilen Ranskaan neuvottelemaan lainasiirrosta Lyoniin. Myös Dele Allin lähtö näyttää varmalta. Kysymys on vain, mihin seuraan. Giovani Lo Celso neuvottelee myös siirtymisestä lainalle. Lo Celso blokkasi lainasiirron Lyoniin, mutta neuvottelee nyt Villarrealin kanssa.