Kypärätempun iskenyt Leijona-sankari ei ollut tähti-iltaansa tyytyväinen

Antti Suomela avasi Karala-turnauksen kypärätempulla Sveitsiä vastaan.

JääkiekkoLeijonat

Kypärätempun iskenyt Leijona-sankari ei ollut tähti-iltaansa tyytyväinen

Antti Suomela iski upean kypärätempun, kun Leijonat voitti Karjala-turnauksen avausottelussa Sveitsin 4-0.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.11.2023 | KUVAT Melina Heimsch

Leijonat aloitti perinteisen Karjala-turnauksen vakuuttavalla 4-0-voitolla Sveitsistä. Ottelun sankariksi nousi Lausannen hyökkääjä Antti Suomela, joka iski laatan Sveitsin verkkoon perätä kolmesti.

Suomela sanoi tehneensä ammattilaisuransa ensimmäisen kypärätempun viime kaudella Oskarshamnissa Brynäsiä vastaan. Hän ei kuitenkaan intoutunut leijailemaan pilvissä, vaan piti luistimensa tiukasti jään pinnalla.

”Pitää pyrkiä olemaan tehokas myös jatkossa. Puolustamista tulee parantaa ja auttaa veskaa sitä kautta. Meillä veskari (Christian Heljanko) pelasi tänään todella hyvin”, Suomela sanoi.

”Sveitsi ei yllättänyt. Kun katsoin aiemmin heidän rosteriaan, niin tiesin, että mukana oli huippupelaajia. Pelasimme heitä vastaan kuitenkin ihan hyvin ja pystymme pitämään heidät poissa vaarallisimmilta paikoilta. He ovat kuitenkin hyvin taitavia hyökkääjiä ja viimeistelijöitä.

Suomelan kanssa samassa ketjussa pelasivat Ahti Oksanen ja Sebastian Repo.

”Ahti on entinen seurakaverina ja olen pelannut hänen kanssaan aikaisemminkin, mutta Sebastianin kanssa nyt ensimmäistä kertaa. Tekeminen varmasti paranee, kun vähän opimme tuntemaan toisiamme keskenämme.

”Nämä maajoukkueottelut ovat tapahtumia, joihin lähden aina mukaan, kun olen terve. Kiva on myös tulla, koska aina on hyvä porukka kasassa. Täällä on myös sellainen ilmapiiri, johon on helppo tulla. Ei voi sanoa, että nämä mitään lepoviikkoja ovat.

Suomela kuului Leijonien viime kevään MM-kisajoukkueeseen. Myös ensi kevään MM-kisat kiinnostaisivat.

”Pyrin pelaamaan täällä omilla vahvuuksillani ja toivon, että annan sitä kautta sellaiset näytöt, joilla pääsee mukaan. Muut tekevät kuitenkin päätökset.”

Suomela siirtyi viime kauden jälkeen Oskarhamnista Lausanneen ja on ollut tyytyväinen siirtoonsa.

”On ollut kiva kausi Lausannessa siinä mielessä, että paikka on aivan mahtava. Olen viihtynyt ensimmäisestä päivästä lähtien. Olemme pystyneet vähitellen myös parantamaan jengin pelaamista ja napsittu tärkeitä voittoja.”

” Itse olen onnistunut ihan ok, mutta vaadin enemmän itseltäni. Tarvitsen sitä, mitä tänään tuli. Tehokkuutta. Paikkoja saadaan, mutta ylivoima ei ole lähtenyt. Sitä pyrin parantamaan ja kantamaan siitä vastuuta.

Karjala-turnaus jatkuu Leijonien osalta lauantaina ottelussa Tshekkiä vastaan ja sunnuntaina Ruotsia vastaan.

”Kaikilla on täällä kovat jengit. Tshekki on kova ja niin on myös Ruotsi. Lauantaina on varmasti tulossa erittäin tasainen peli Tshekkiä vastaan”, Suomela tuumaili.