Leclerc lähtee Bakussa paalulta, mutta Verstappenilla on ylimääräinen ase edessään

Charles Leclerc ajoi mykistävällä ajalla paalulle Bakussa.

Formula 1

Leclerc lähtee Bakussa paalulta, mutta Verstappenilla on ylimääräinen ase edessään

Charles Leclerc ajoi Bakussa upeasti paalulle, mutta hänen ja Max Verstappenin välissä on oikeasti vain tyhjää tilaa, vaikka hollantilainen oli aika-ajoissa vasta kolmas.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 12.6.2022

Max Verstappenilla on merkittävä etu Bakun sunnuntaisessa GP:ssä Charles Leclerciin verrattuna. Verstappen oli lauantain aika-ajoissa vasta kolmanneksi nopein, mutta hänen edeltään lähtevä tallitoveri Sergio Perez on Verstappenille pelkkä apumies,

”Perez voi ottaa joitain taisteluasemia, mutta Red Bull -tallissa on järjestys. Perez on jo auttanut tällä kaudella Verstappenia menestykseen ja niin tapahtuu varmasti myös Bakussa, jos siihen on mahdollisuus. Verstappen saa muutenkin tallissa myös parhaan palvelun ja parhaat moottorit ja vasta seuraavaksi parhaat menevät Perezille”, Mustakari sanoo.

Who will win today in Baku? Check the odds offered by Expekt!

Leclercillä ei samanlaista etua ole – ainakaan vielä, sillä Carlos Sainz on saanut kilpailla Ferrarilla monacolaista vastaan vapaasti. Tämäkin voi ja varmasti tuleekin muuttumaan, kun Verstappenin ja Leclercin taistelu maailmanmestaruudesta kiristyy entisestään.

”Kauden ensimmäiset kisat ovat osoittaneet, että maailmanmestaruus on tällä kaudella kahden kauppa – Verstappenin ja Leclercin. Siitä ei ole kahta sanaa. Leclercilläkin on sellainen rajaehto mestaruustaistelussa mukana pysymiseen, että Leclercillä tai tallilla ei ole enää yhtään varaa virheisiin. Kaiken on sujuttava nappiin. Ferrari on tehnyt liikaa taktisia virheitä tällä kaudella”, Mustakari toteaa.

”Sainz on kuljettajana ilman muuta maailmanmestariainesta, mutta tällä kaudella hän ei vielä mestaruudesta taistele. Ensi kaudella tilanne on kuitenkin toinen.”

Mercedes ei ole onnistunut rakentamaan uutta autoaan kilpailukykyiseksi ja siksi Lewis Hamiltonin ja George Russellin mahdollisuudet maailmanmestaruuteen ovat menneet.

” Hamilton saattaa jopa lopettaa tämän kauden jälkeen, jos autoa ei saada pian kilpailukykyiseksi. Hän ajaa voittaakseen ja se ei nyt onnistu. Britin motivaatio on selvästi hyytymässä ja nälkäinen Russell’kin pärjää paremmin. Hamilton on voittanut kahdeksatta maailmanmestaruutta lukuun ottamatta kaiken, mitä formula ykkösissä voi saavuttaa. Siksi hän voi hyvinkin päättää sanoa hyvästit formula ykkösille ja hakea jännitystä ovaaliradoilta, leffamaailmasta tai vaikka muotisuunnittelusta”, Mustakari naurahtaa.