Legendaarinen kenkämies voi saada rajumman mahdollisuuden kuin rupuautolla ajamisen

Tästä Daniel Ricciardo muistetaan - voittomaljan juomisesta omasta kengästään.

Formula 1

Legendaarinen kenkämies voi saada rajumman mahdollisuuden kuin rupuautolla ajamisen

Potkut saaneet Nyck de Vriesin korvaava Daniel Ricciardo saattaa Erkki Mustakarin mukaan saada paljon huikeamman mahdollisuuden kuin AlphaTaurilla ajamisen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.7.2023 | KUVAT All Over Press

Hollantilaisen Nyck de Vriesin ura AlphaTaurin ratissa oli kymmenen osakilpailun pituinen. Hän sai tiistaina potkut. Karuun kohtaloon johti surkea menestys alkukauden kisoissa. De Vries ei kerännyt yhtään MM-pistettä. Paras sijoitus oli Monacon GP:n 12:s sija. Hän on kuljettajien MM-sarjan jumbosijalla.

De Vriesin, 28, tilalle nousi samantien Red Bull -tallin kolmoskuski Daniel Ricciardo, 34. Australialainen putosi F1-sarjan kuljettajien ryhmästä viime kaudella, kun McLaren halusi hänen paikalleen kohutulokas Oscar Piastrin.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että Ricciardo pystyy ajamaan Alpha Taurille huomattavasti parempia tuloksia kuin de Vries.

”Red Bullin Helmut Markolla on riittänyt kuskihuolia. De Vriesin kohdalla tultiin vedenjakajalle Silverstonessa. Marko on tyly mies, jos haluaa olla. Hän katsoi de Vriesiä aikansa ja sitten ovi kävi. Red Bullin Sergio Perezin puolesta puhuu vielä vahva alkukausi. Sellaista ei de Vriesillä ollut lyödä pöytään”, Mustakari miettii.

”Marko ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tunnetaan siitä, että he toivovat ja uskovat aina löytävänsä sen seuraavan uuden tähden. De Vriesin viime vuoden Williams-kisa Italiassa antoi toivoa tähteydestä. Mutta se oli vain yksi kisa ja huippuonnistuminen. Sen jälkeen de Vriesin näytöt ovat olleet hyvin laihoja ja niiden myötä tallin johdon unelmat uuden tähden syttymisestä hiipuivat ja päättyivät tähän tekoon.”

Ricciardo on kokenut kuljettaja, joka on ajanut yli 230 F1-kisaa ja on voittanutkin kaudella 2011 Silverstonessa alkaneella F1-urallaan kahdeksan GP:tä.

”Pelkän kokemuksen puolesta on jo pakko uskoa, että hän saa AlphaTaurilla aikaiseksi ainakin parempia tuloksia kuin de Vries. Se vaatimushan ei tosin ole järin korkea.”

”Ricciardo on ajanut uransa parhaat tulokset Red Bullin autolla, mutta viime kuukausien koettelemukset ovat varmasti tuoneet nöyryyttä miehen asenteeseen ja se voi nyt näkyä ajohommissa terävällä ja järkevällä tavalla. Ricciardolla on nälkää ja se pitää nyt näyttää. Lisäksi on aina parempi olla AlphaTaurin kisakuski kuin Red Bullin rengastestaaja, jos vielä haluaa menestysmahdollisuuksia.”

Ricciardon AlphaTaurin pesti alkaa heti seuraavasta GP:stä, joka ajetaan Unkarin Budapestissä 21.-23. heinäkuuta.

”Uskon, että Ricciardo mielii yhä autoon, jolla voidaan voittaa kisoja. Sellainen AlphaTauri ei ole, mutta se antaa australialaiselle hyvän näytönpaikan. Ties mitä kauden lopulla itse Red Bullilla vielä tapahtuu. Ehkä sielläkin on kohta paikka auki ja Ricciardo voisi loistoesityksillä hankkia itselleen mahdollisuuden päästä jopa Red Bullille. Mene ja tiedä!”

”Red Bullin konsernijohdossa de Vriesin tulemiset ja menemiset tuskin ovat paljoa hetkauttaneet. Max Verstappen on pitänyt limujohtajat tyytyväisinä ja näkyvyys on ollut superluokkaa kauden jokaisessa kisassa. Yhden kuskin vaihtumisella ei ole suurta merkitystä johtoportaalle.”