Leijona-ikonin katse on nyt Liigassa ja Leijonissa, mutta kulman takana kutsuu yritysmaailma

Marko Anttila oli keskeisessä roolissa, kun Leijonat leipoi 4-1-voiton Ruotsista Karjala-turnauksessa. Nyt katse on jo Liigassa.

JääkiekkoLeijonatLiiga

Leijona-ikonin katse on nyt Liigassa ja Leijonissa, mutta kulman takana kutsuu yritysmaailma

Marko Anttila polkee vielä täysillä Kärpissä ja Leijonissa, mutta sanoo miettineensä myös uran jälkeistä tekemistä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.11.2022 | KUVAT All Over Press

Marko Anttila palasi parrasvalojen keskipisteeseen viikonloppuna pelatussa Karjala-turnauksessa johdattamalla Leijonat 4-1-voittoon Ruotsista. Voitto oli Leijonien ainoa Turun turnauksessa.

Anttila oli Ruotsi-ottelussa liekeissä. Hän teki esityön Antti Suomelan 2-1-osumaan ja viimeisteli itse kolmannen erän lopussa maalin.

Nyt Anttilan katseet ovat Liiga-jäillä. Kausi jatkuu EHT-tauon jälkeen Kärppien osalta torstaina, jolloin se matkustaa Tapparan vieraaksi Nokia-areenalle.

Monet olivat yllättyneitä, kun 37-vuotias Leijona-ikoni siirtyi Ilveksestä Kärppiin. Anttila ei ole taakseen katsellut.

”Olen viihtynyt Oulussa. Porukka on tosi hyvä ja hommia tehdään paljon. Nautin ajastani Kärpissä – paitsi, että pimeätähän Oulussa on ja lumi sai tulla jo”, Anttila naurahtaa.

Kärpät ei ole pysynyt Liigan kärjen vauhdissa, mutta kausi on vasta nuori ja kaikki mahdollista.

”Haemme joukkueena vielä hyviä suorituksia ja tasaisuutta. Myös oma tekeminen on ollut samanlaista. Olen onnistunut maalinteossa muutamia kertoja, mutta siinäkin tasaisuus vielä hieman puuttuu”, kuusi maalia tällä kaudella Liigassa sivaltanut Anttila sanoo.

Anttila tahkosi KHL-pelejä Jokereissa reilut neljä vuotta, kunnes Jokereiden lento KHL:ssä katkesi viime keväänä Ukrainan sodan vuoksi.

”En juuri mieti enää KHL:ää. Kun pelit loppuivat, tilanne oli aika selkeä. Mahdollisuuksia uran jatkamiselle siellä ei enää ollut. Piti vain kääntää sivua. Minulla ei ole pelivuosia enää älyttömän montaa, joten pyrin nyt nauttimaan tästä ajasta ja siitä, että saan vielä pelata.”

Anttila vakuuttaa, että kokeneemmallakin pelaajalla on intoa kehittyä.  Liigan pelityyliin pitää kuulemma vielä päästä selkeämmin sisään ja löytää myös uusia keinoja hoitaa kehoaan.

”Minun kehityskohteeni on tasaisuus pelaamisessa, sillä ainakaan nopeammaksi minä en tästä enää muutu.”

”Liigan pelityylin kanssa pitää myös vielä kehittyä. Mutta yritän myös muuten olla joka pelissä aina edellistä parempi.”

”Minulla on vielä paljon motivaatiota oppimiseen ja itseni kehittämiseen. Olen huomannut, että tässä täytyy myös miettiä uudenlaisia keinoja ja harjoitteita, jotta kropasta saisi vähän enemmän irti.”

Anttila myöntää, että elämää ilman jääkiekkoakin täytyy jo hahmotella.

”Suuria päätöksiä en ole tehnyt, mutta yritysmaailmassa olen jo nyt mukana ja sillä suunnalla on virityksiä. Tällä hetkellä ne ovat minulle vielä taustalla olemista. Nyt pelaan yhä jääkiekkoa.”

Myös pelaaminen Leijonissa kutittaa edelleen miehen mieltä.

”Otan Leijona-kutsun aina mielelläni vastaan. Voittaminen Leijonissa on edelleen selkeä tavoite urallani. Yritän aina saada itsestäni parhaan irti, mutta kyllähän se on voittaminen, mikä ajaa minua eteenpäin. Sehän on hauskaa hommaa. Voittamisen tunne on sellainen, että sen haluaa aina tuntea uudestaan.”