Leijonien supervahvistus on valmis pelaamaan itselleen oudolla pelipaikalla

Mikko Rantanen on ennakolta Suomen ykköstähti MM-areenalla.

JääkiekkoJääkiekon MM2023

Leijonien supervahvistus on valmis pelaamaan itselleen oudolla pelipaikalla

Mikko Rantanen sanoo olemaan valmis pelaamaan MM-kisoissa myös keskushyökkääjänä, jos valmennus pitää sitä joukkueen kannalta parhaana ratkaisuna.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.5.2023 | KUVAT All Over Press

Leijonien supervahvistus Mikko Rantanen on valmis pelaamaan MM-kisoissa myös sentterinä. Suomen MM-joukkueessa on suoranainen tulva laitahyökkääjistä, mutta keskushyökkääjät ovat kortilla.

Rantanen pystyy pelaamaan myös sentterinä ja on valmis pelaamaan sellaisessa roolissa, mistä hänestä on joukkueelle eniten hyötyä.

”Valmentaja päättää, mutta totta kai laituri on se paikka, jossa itse on enemmän pelannut. Jos kuitenkin sanotaan, että sentteriksi, voin pelata siinäkin jos se auttaa joukkuetta pelaamaan paremmin tai voittamaan”, Rantanen sanoo.

Mikko Rantanen

Mikko Rantanen on laskeutunut Tampereelle. @ Andreas Heimsch

”Odotan auttavani joukkuetta. Se tarkoittaa hyökkäyspelaamista, siinä ne suurimmat vahvuuteni ovat. Toki pystyn myös puolustussuuntaan olemaan luotettava pelaaja ja puolustamaan johtoa.”

Rantanen pelasi edellisen kerran MM-kisoissa keväällä 2018.

”Olen nyt aika erilainen pelaaja kuin olin 2018 MM-kisoissa. Olen kokeneempi ja luulen, että myös parempi pelaaja”, Rantanen sanoo.

Rantanen oli kantavia voimia myös vuoden 2016 alle 20-vuotiaden maailmanmestaruuden voittaneessa Nuorten Leijonien joukkueessa, jota valmensi Jukka Jalonen.

”Jalosen kanssa viimeksi yhdessä voitetusta maailmanmestaruudesta on kyllä liikaa aikaa, jotta siitä pystyisi ammentamaan mitään kokemuksia. Jukka oli kuitenkin jo silloin tosin huippukoutsi, mutta varmasti hänenkin ajatusmaailmansa on niistä ajoista muuttunut”, Rantanen naurahtaa.

Rantanen pelasi loistokauden Coloradossa, vaikka kausi päättyikin pudotuspelien avauskierroksella karmeaan pettymykseen Seattle Krakenia vastaan. Kun kausi oli päättynyt, Rantanen oli valmis pukemaan Leijona-paidan ylleen.

”Terveys oli ensimmäinen syy, että voin tulla kisoihin. Minulla ei ole mitään vaivoja. Toinen iso syy on, että kyseessä on kotikisat. Kukaan ei tiedä, milloin seuraavat kotikisat ovat. Voi olla, ettei niitä pääse enää itse pelaamaan. Myös se vaikutti päätökseeni. Lisäksi minulla on hauskoja aiempia kokemuksia kisoista.”

3.00 for Finland to win Ice Hockey World Championships 2023! Use your 25€ combi free bet on your 1st deposit and play at Mr Green!

Rantanen tietää, että Leijonilta odotetaan jälleen vähintään finaalipaikkaa.

”Suomi on ollut kolmessa finaalissa putkeen, joten tiedämme kyllä, mitä kansa odottaa. Peli kerrallaan mennään ja toivotaan, että päästään taas sinne pelaamaan. Paineet eivät minua huoleta, sillä pelasimme viime kaudella playoffseissa isoja otteluja ja totuin niissä paineisiin.”

Suomi ei varsinaisesti vakuuttanut kevään EHT-turnauksilla, mutta se ei Rantasta huoleta.

”Katsoin EHT:n tuloksia, mutta se on eri juttu kuin MM-kisat. MM-kisat on arvoturnaus. Silloin ei ole enää väliä, miten EHT-pelit menivät”, Rantanen sanoo.