Liverpoolilla on yllättävä heikkous – Valioliigan parhaaksi sanottu toppari

Ajaako Virgil van Dijk keskiviikkona puolivaloilla vai pitkät päällä?

JalkapalloMestarien liiga

Liverpoolilla on yllättävä heikkous – Valioliigan parhaaksi sanottu toppari

Atlético Madrid osoitti kaksi viikkoa sitten, että Liverpoolin puolustuksesta voi löytyä joissakin peleissä yllättävä heikkous - Virgil van Dijk,

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 3.11.2021 | KUVAT All Over Press

Mestarien liigassa pelataan keskiviikkona ottelu, joka herättää ennakolta sähköisiä tunnelmia. Syynä tähän on Liverpoolin ja Atlético Madridin kahden viikon takainen ensimmäinen yhteenotto Wanda Metropolitanolla, joka päättyi huikean näytelmän jälkeen Liverpoolin 3–2-voittoon.

Liverpool saa kiittää voitostaan Atléticon paria yksittäistä isoa virhettä ja hyvin pelannutta maalivahtiaan Alissonia. Kahden maalin takaa tasoihin noussut Atlético näytti painelevan rinnalle ja ohi luomalla useita laadukkaita maalipaikkoja. Antoine Griezmannin hiukan epäonnekas punainen kortti ja puolustaja Mario Hermoson järjetön rike omassa boksissa käänsivät kuitenkin pelin merseysidelaisille. Atléticon valmentaja Diego Simeone oli syystäkin turhautunut pelin jälkeen.

Kumpi iskee paremmin – Liverpoolin 1.65 vai Atlético Madridin 5.30? Tästä betsit sisälle Expektille!

Liverpoolin topparipari Joel Matip ja Virgil van Dijk olivat ottelussa suurissa vaikeuksissa. Liverpool oli haavoittuva topparin ja laitapakkien välistä useampaan otteeseen ja erityisesti van Dijk sortui jälleen hänelle välillä tyypilliseen kiukutteluun ja välinpitämättömään pelaamiseen.

Vaikka hollantilainen onkin loistava toppari, hänelle tulee näitä heikompia esityksiä tasaisesti. Kun van Dijk ei ole oikeassa mielentilassa, hän tekee turhautuneena isojakin virheitä. Esimerkiksi Griezmannin toisessa osumassa van Dijk pyöri kuin Stockan ovissa sen sijaan, että olisi tehnyt suunnanmuutoksensa asianmukaisesti. Griezmann karkasi myös puhtaaseen läpiajoon van Dijkilta perus-1v1-tilanteessa, jossa van Dijkin olisi tarvinnut ainoastaan peilata ranskalaisen juoksu pystyyn.

Anfieldillä Atléticon kärjessä aloittaa todennäköisesti Luis Suárez, joka varmasti rankaisee vanhaa seuraansa ja van Dijkia, mikäli hollantilaisen asenne ei illalla ole kunnossa.

Kun pelataan absoluuttisella huipulla, edes puolustamalla hyvin ei aina pysty estämään maalia. Tästä syystä on mahdotonta pärjätä, jos pelaaja ei ole 100-prosenttisesti oikeassa mielentilassa valmiina suorittamaan. Lionel Messikään ei pysty dominoimaan, jos hänellä ei ole kaikki niin sanotusti pelissä.

Liverpool suosikki

Liverpool hallitsi palloa Espanjassa ja Atlético jäi suhteelliseen vaatimattomaan syöttömäärään ja ennen kaikkea syöttötarkkuuteen. Griezmannin punainen kortti korosti ymmärrettävästi ongelmaa.

Keskiviikkona Atléticon olisi kyettävä parempaan kontrolliin pallollisessa vaiheessaan, mikäli espanjalaiset meinaavat selvitä Anfieldin paahteessa. Diego Simeonen suojatit ovat toki tottuneet kärsimään pitkiäkin aikoja pelin sisällä, mutta Liverpool on tällä hetkellä niin kovassa iskussa, että pisteet jäävät suurella todennäköisyydellä Anfieldille, jos Atlético syöttää omille alle 80-prosenttisesti, kuten kotipelissä.

Nappaa tästä LeoVegasin korotettu erikoiskerroin Tel Aviv-HJK-matsiin ja uusille pelaajille jopa 100 euron ilmaisveto! 

On kiinnostavaa nähdä, saako Liverpool tukittua toppareidensa selustan paremmin ja samalla parannettua koko puolustuslinjan yhteistyötä. Pallollisessa vaiheessa mikään asia ei tapahdu itsestään jalkapallossa, ja Liverpooliltakin vaaditaan hyvää onnistumista murtaakseen työteliään Atléticon. Välillä löyhästi puolustavan Yannick Carrascon laidalta mitä luultavammin Liverpool saa luotua helpoimmin uhkaa.

Atléticolla suurimmat kysymykset liittyvät juuri pallolliseen vaiheeseen. Tilanteiden luominen Anfieldille on haaste mille tahansa joukkueelle ja Atléticolla paikkojen luominen vähäisellä pallonhallinnalla korostuu entisestään ilman Griezmannia ja Thomas Lemaria. Yannick Carrasco ja Luis Suárez ovat isossa roolissa tässä asiassa.

Liverpool on ilman muuta suosikki illan ottelussa ja Atlétille jo tasapeli olisi kuin voitto. Lohkossa käydään tiukkaa taistelua toisesta sijasta ja tasapelin tuoma piste olisi espanjalaisille todella arvokas jatkopaikkaa ajatellen. Liverpool on jo karannut lohkossa yhdeksään pisteeseen ja Atlético Madrid jakaa toisen sijan yhdessä FC Porton kanssa. AC Milan pitää perää ilman pisteitä.