Lucas Lingman ratkaisee yhden ison ongelman HJK:ssa, mutta toinen ongelma jää

Lucas Lingman oli viime kaudella HJK:n avainpelaajia. Tämän vuoden maaliskuussa hän pelasi myös ensimmäisen A-maaottelunsa.

JalkapalloVeikkausliiga

Lucas Lingman ratkaisee yhden ison ongelman HJK:ssa, mutta toinen ongelma jää

Lucas Lingman palaa loppukauden mittaisella lainasopimuksella HJK:hon. Joel Perovuon mukaan HJK teki erinomaisen hankinnan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 1.8.2022 | KUVAT All Over Press

HJK kertoi hankkineensa Lucas Lingmanin takaisin Klubi-paitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Helsingborgista. Joel, millainen peliliike HJK:lta?

Erinomainen ja erittäin järkevä hankinta. Lingman on pelannut hyvän kauden Helsingborgissa, vaikka tilanne siellä onkin ollut hankala. HJK ei ole pystynyt paikkaamaan Lingmanin lähtöä Helsingborgiin ja kun tähän päälle iski vielä tämä Jairin tapaus, HJK:n on pitänyt reagoida. He tarvitsivat kovan luokan vahvistuksen keskikentälle ja nyt he sellaisen saivat.

Lingman on kaiken lisäksi Klubin entisenä pelaajana takuuvarma veto ja parantaa HJK:n pelaamista saman tien.

3.50 for HJK to beat Maribor in UEFA Europa League Qualification! Play now at LeoVegas!

Ihmettelen toki hieman sitä, miksi Helsingborg päästi hänet, sillä heillä alkaa olla viimeiset hetket hypätä mukaan siihen junaan, jossa säilytetään sarjapaikka. Mutta olipa syyt mitkä tahansa ja tulipa aloite siirtoon Klubilta tai ei, HJK on tässä kaupassa voittaja.

HJK on vahvistanut joukkuetta kauden aikana varsin raskaalla kädellä. Miltä Klubin tilanne nyt näyttää?

Klubi on tosiaankin tehnyt kaikkensa paperilla, jotta tämän kauden ongelmat selätettäisiin ja peliä saataisiin paremmaksi. Nyt vastuu siirtyy entistä selvemmin Toni Koskelalle ja hänen valmennustiimilleen. Heidän on saata näistä vahvistuksista maksimit irti.

Toki ihmeitä valmennuskaan ei voi tehdä. Lingmanin hankinta ratkaisee nyt yhden ison ongelman – keskikentän pelinavaamisen ja HJK:n keskikentän pallollisen pelaamisen haasteet, mutta Lingman ei ratkaise toista vähintään yhtä suurta ongelmaa, toppareiden pelinavaamista. Toki hän voi hyviä vaihtoehtoja tarjoamalla helpottaa toppareiden pelinavaamista, mutta hän ei kuitenkaan pysty määräänsä enempää auttamaan ongelman ratkaisemisessa. Tämän ongelman kanssa HJK tulee edelleenkin kipuilemaan, ellei toppariosastolle löydetä parempaa pelinavaajaa.

Darwin Nunez