Manse PP:n pelaajat taistelevat Juha Niemen jatkosopimuksen puolesta

Juha Niemi on pelannut muutaman vaisumman kauden jälkeen jälleen loistokauden. Hän on tällä hetkellä lyöjätilastossa kolmantena 77 lyödyllä juoksulla.

Pesäpallo

Manse PP:n pelaajat taistelevat Juha Niemen jatkosopimuksen puolesta

Manse PP:n pelaajat ovat nousseet takajaloilleen suunnitelmista vaihtaa lyöjäjokeri Juha Niemi Imatran lyöjäjokeriin Tommi Piiraiseen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 16.8.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Manse PP:n kulisseissa on käynnissä mielenkiintoinen näytelmä. ElmoTV:n tietojen mukaan joukkueen pelaajat ovat nousseet taistelemaan lyöjäjokeri Juha Niemen jatkosopimuksen puolesta.

Seurajohdon luotto Niemeen horjui jo ennen kautta niin paljon, että Manse selvitti Jukka-Pekka Vainionpäätä myöten, löytäisikö Manse jostain uuden lyöjäjokerin jo täksi kaudeksi. Niemen vaisuhkon alkukauden jälkeen Manse alkoi tosissaan etsiä Niemelle korvaajaa ensi kaudeksi ja teki ensin kohutun sopimuksen Vimpelin Vedon Perttu Ruuskan kanssa ja sen jälkeen todellisen yllätyssopimuksen Imatran lyöjäjokerin Tommi Piiraisen kanssa. Molemmat sopimukset astuvat voimaan tämän kauden jälkeen.

Niemi on kuitenkin löytänyt kesän aikana vanhan vireensä ja on nyt lyöjätilastossa Janne Mäkelän ja Roope Korhosen jälkeen kolmantena. Niemi on lyönyt 26 ottelussa 77 juoksua.

Nyt Mansen pelaajat haluaisivat, että seura peruisi suunnitelmansa Piiraisen palkkaamisesta ja tekisi sopimuksen Niemen kanssa ensi kaudeksi. Pelaajien lähetystö on tehnyt joukkueen kannan myös selväksi seurajohdolle.

”Silmä harittaa”

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ymmärtää pelaajien halun pitää Niemi Tampereella.

”Piiraisessa on varmasti potentiaalia, mutta Niemen kohdalla puhutaan kuitenkin Superin ehdottomaan ykköskoriin eli 5–6 parhaan lyöjäjokerin joukkoon kuuluvasta jokerista. Niemi ei välttämättä ole maailman urheilullisin pesäpalloilija, mutta hänen lyöntinsä on armottoman kova – ja nyt, kun hän on muutaman vaisumman kauden jälkeen pelannut jälleen huippukauden, en näe kyllä suurta järkeä siinä, ettei hänen kanssaan tehtäisi jatkosopimusta. Kaiken lisäksi Niemi on vasta 33-vuotias, joten hänellä on vielä useita hyviä pelivuosia jäljillä.”

Arffmanin mukaan Piiraisen mahdollinen vaihtaminen Niemeen ei välttämättä kerro kovin hyvää Mansesta.

”Mansen tämän kauden joukkue koottiin hyvällä ja ammattimaisella silmällä, mutta nyt tuntuu, että se silmä on alkanut harittaa. Ja jos pelaajat ovat joutuneet vetoamaan Niemen puolesta, se herättää silloin kysymyksen, kuka siellä joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita miettii.”

”Tässä herää se pelko, että Mansessa on käymässä samoin kuten monessa muussakin seurassa eli pelaajahankintoja miettii ja niistä päättää seurajohto omassa viisaudessaan. Toki puheenjohtaja Matti Helimo voi sanoa pelanneensa itsekin pesäpalloa, mutta kyllähän joukkueen rakentamisen pitäisi lähteä valmennus- ja pelinjohdosta ja sen asiantuntemuksesta. Ihminen voi olla siviilipuolella kuinka kova tekijä tahansa, mutta nyt kysymys on huippupesäpallosta ja pesäpalloilullisesta asiantuntemuksesta.”

”Kun Mansen viimeaikaista toimintaa katsoo, toinen pelottava signaali on se, kunhan mopo ei olisi lähtemässä lapasesta. Mansen toimia seuratessa tulee pakostakin mieleen, että tässä hankitaan pelaajia nyt hankkimisen ilosta ja heille maksetaan sellaisia palkkioita, joita pelaajat eivät osaa itsekään pyytää.”

”Mutta toivotaan, että Mansen pulkka pysyy tiellä. Vaikka Manse onkin toiminnallaan saanut monien seurojen karvat pystyyn, Manse on tuonut uudenlaista sähköä pesäpalloon – ja olisihan se hurja juttu, jos tällainen muukalaislegioona voittaisi Suomen mestaruuden käytännössä ensimmäisellä yrittämisellään”, Arffman sanoo.

Niemi on ollut yksi tämän kesän kuumimpia nimiä siirtomarkkinoilla. Häntä on kysynyt lähes kaikki kynnelle kykenevät seurat idästä, etelästä ja lännestä. Niemi on tehnyt kuitenkin selväksi, ettei hän halua muuttaa Tampereelta muualle – ja jos hän ei saa jatkosopimusta Mansen kanssa, hän haluaa pelata mahdollisimman lähellä Tamperetta ja mahdollisimman menestyvässä seurassa. Tämä linjaus on karsinut Niemen kanssa neuvotelleista seuroista pois muut vaihtoehdot Kouvolaa ja Hyvinkäätä lukuun ottamatta.