Markku Kanerva nostaa uusia kasvoja avaukseen, mutta Suomen muoto huolestuttaa

Richard Jensen on myös Montenegro-ottelun avauksessa.

HuuhkajatJalkapallo

Markku Kanerva nostaa uusia kasvoja avaukseen, mutta Suomen muoto huolestuttaa

Joel Perovuo pelkää, että Markku Kanerva peluuttaa Huuhkajia Montenegroa vastaan 5-3-2:lla, kuten avauskokoonpano antaa ymmärtää.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 26.9.2022 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo ihmettelee jälleen Markku Kanervan avauskokoonpanovalintoja.

Romania-ottelun avauskokoonpanosta ovat sivussa loukkaantunut Rasmus Schüller sekä vaihtoon pudonneet Onni Valakari, Jere Uronen ja Fredrik Jensen. Heidän paikalleen avaukseen nousevat Lucas Lingman, Benjamin Källman, Kaan Kairinen sekä maajoukkueessa debytoiva Oliver Antman.

Perovuo tervehtii ilolla uusien kasvojen nostamista avaukseen, mutta on huolestunut jälleen Suomen muodosta.

”Kanerva näyttää jatkavan itsepintaisesti valitsemallaan tiellä 5-3-2 muodolla. Kiinnostavaa nähdä Antman avauskokoonpanossa, mutta jos hän tosiaan pelaa wing-backinä, se on varmasti yhtä mielenkiintoinen kokemus niin Antmanille kuin meille katsojillekin”, Perovuo sanoo.

”Otteluun on luvattu ilmeisen kovaa sadetta, mikä tuo oman lisänsä peliin. Näistä lähtökohdista odotettavissa on tasainen ottelu, joka ratkeaa pieniin asioihin. Kuinka Kairinen pystyy täyttämään Schüllerin saappaat? Källman ja Lingman ovat hyviä nostoja avaukseen, mutta heiltä tarvitaan vahvat illat. Kamaran on tänään tehtävä töitä myös puolustussuuntaan eikä vain hölkättävä. Kysymysmerkkejä on siis ilmassa  niin taktisesti kuin hiukan pelaajistonkin suhteen”, Perovuo sanoo.

Montenegron ja Suomen ottelu alkaa kelo 21.45. Suomen paikka B-lohkossa ei ole vielä varma, sillä Romania on vain pisteen Huuhkajien jäljessä ja se kohtaa samaan aikaan alkavassa ottelussa kotonaan lohkovoiton jo varmistaneen Bosnian.