Markku Kanerva nosti toisessa jaossa Huuhkajiin mielenkiintoisen late bloomerin

Diogo Tomas on ollut KuPsin kantavia voimia siirryttyään Kuopioon kaudeksi 2021.

HuuhkajatIl PinturicchioJalkapallo

Markku Kanerva nosti toisessa jaossa Huuhkajiin mielenkiintoisen late bloomerin

Huuhkajissa ryhmässä Kansojen liigan otteluissa Romaniaa ja Montenegroa vastaan on useampi ensikertalainen. Yksi heistä on KuPSin toppari Diogo Tomas.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 23.9.2022 | KUVAT All Over Press

Huuhkajien kokoonpanossa on Kansojen liigan otteluissa Romaniaa ja Montenegroa vastaan nähdään muutama mielenkiintoinen uusi kasvo.

Yksi heistä on Leo Väisäsen loukkaantumisen seurauksena Huuhkajiin nostettu 25-vuotias KuPSin toppari Diogo Tomas.

Tomas on Ilveksen kasvatti ja debytoi Veikkausliigassa jo lokakuussa 2015. Minäkin ehdin vääntää Tomasin kanssa Tapiolassa ja juosta vanhana miehenä hänen ympäri. Tänä päivänä Tomas on kuitenkin yksi Veikkausliigan parhaista toppareista ja yksi tärkeimpiä pelaajia KuPSin lennossa Simo Valakarin alaisuudessa. Tämän päivän Tomas pistäisi vanhan Perovuon helposti taskuunsa, niin paljon hän on viime vuosina kehittynyt.

Can Finland beat Romania in Nations League at home? Bet now at LeoVegas!

Tomas on late bloomer -osastoa eli hän on kehittynyt nykyisen tasoiseksi pelaajaksi vasta hieman vanhemmalla iällä. Markku Kanervalle on nostettava hattua siitä, että hän uskaltaa nostaa maajoukkueeseen myös pelaajia, jotka tulevat tutkan ulkopuolelta. Nyt tietenkin olisi tärkeä, että Tomas sai oikeasti mahdollisuuden näyttää osaamistaan Huuhkajissa, eikä vain haistella fiilareita.

***

Tomas siirtyi Ilveksestä KuPSiin toissa kauden jälkeen. Hänen pelillinen käyränsä kulki ylöspäin jo Ilveksessä, mutta viimeiset kaksi kautta KuPSissa Simo Valakarin koulussa ovat aateloineet Tomasista potentiaalisen topparin Huuhkajiin.

Tomas on Veikkausliiga-tasolla topparina ehdotonta eliittiä. Hänen pallollinen pelaamisensa ja pelinavaamisensa ovat kehittyneet entisestään Valakarin opeissa ja KuPSin pelitavan ansiosta. Myös hänen puolustuspelaamisensa ja sijoittumisensa kentällä ovat jalostuneet Kuopiossa.

Yksi 185-senttisen Tomasin suurista vahvuuksista on hänen pelotteensa erikoisitilanteissa. Hän teki viime kaudella Veikkausliigassa peräti viisi maalia, mikä on topparille hurja lukema. Tällä kaudella Tomasin maalitili Veikkausliigassa on vielä avaamatta, mutta hänen taitonsa ja vaarallisuutensa erikoistilanteissa eivät ole kadonneet mihinkään.

Vaikka Tomas nousee maajoukkueeseen vasta nyt, hänellä on edelleen hyvin aikaa kehittyä jalkapalloilijana. Huuhkajien lisäksi Tomas kolkuttelee vuorenvarmasti kansainvälisten kenttien ovia. Huonoon seuraan ja huonoon valmennukseen ulkomaille Tomasin ei kuitenkaan Valakarin koulusta suinpäin lähteä.

Kansojen liiga 23.9.2022: Suomi-Romania kello 21.45.

Darwin Nunez