Max Verstappenin ylivoima vetää kokeneen F1-asiantuntijan lähes sanattomaksi

Max Verstappen ohitti heittämällä kisaa johtaneen Lewis Hamiltonin.

Formula 1

Max Verstappenin ylivoima vetää kokeneen F1-asiantuntijan lähes sanattomaksi

Erkki Mustakari on häikäistynyt Hollannin GP:n voittoon ajaneen Max Verstappenin ylivoimaisuudesta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 4.9.2022 | KUVAT All Over Press

Max Vertappen näytti Hollannin GP:ssä kotiyleisölleen miten F1-kisoja voitetaan. F1-toimittaja Erkki Mustakari pitää Red Bull -kuskia jo täysin ylivoimaisena.

”Tämä oli huikea Red Bull ja Verstappen show. Kyllä se jotain kertoo, että nuoren miehen kuuppa kestää ajaa tällä tavalla, kun 100 000 päinen oranssipaitalauma hurraa ja paineistaa.”

Mercedeksen Lewis Hamilton johti kisaa tovin. Kauden ensimmäinen voitto jäi britiltä yhä unelmaksi. Hamilton oli lopulta vasta kisan neljäs.

”Olisin voinut lyödä vaikka kämppäni vetoa, että Verstappen vetää Hamiltonista ohi. Luottoni Vertappenin ylivoimaa kohtaan on jo sen verran suurta ja se kasvaa koko ajan.”

Verstappen on Red Bullin kiistaton megatähti, vaikka meksikolainen Sergio Perez pitelee MM-sarjassa kolmatta sijaa.

”Riippumatta radasta Red Bullin paketti ja Verstappen siinä kuskina on aivan lyömätön kokonaisuus. Muut voivat häntä aika-ajossa hieman kiusata, koska yksi kierros on niin eri asia kuin pitkä kisa, mutta tämä dominanssi mitä tässä todistetaan kisoissa, on taas jotenkin kiehtovaa.”

”Verstappenilla ei ole mitenkään ylivoimainen auto Pereziin nähden. Totta kai hänelle rakennetaan niin hyvä auto, kun he ikinä osaavat, mutta nämä kuljettajat ovat niin erilaisia ja kykyisiä. Siinä se ero on.”

Ferrarin Charles Leclerc oli kisan kolmas. Tallikaveri Carlos Sainz koki kovia varikkopysähdyksen aikana. Espanjalaisen kisa hyytyi viiden sekunnin aikasakkoon.

”Ferrarin esitys oli käsittämätön. Kerran oli takarengas kadoksissa, sitten työkalut lojuivat pitkin pihoja ja lopulta kuljettaja päästettiin vaarallisesti matkaan. Sekaisin on järjestys punapuvuilla.”

Valtteri Bottas joutui jälleen keskeyttämään kisan. Alfa Romeon paketti ei enää pysty haastamaan kymmenen kärkeä.

”Bottaksen kisa oli surullinen tarina. Heikko ensimmäinen kierros ja lopulta kolmas peräkkäinen keskeytys. Hyvä, että alkukausi oli paras mahdollinen tällä kalustolla. Nyt Bottas joutuu tottumaan pienen tallin karuun arkeen.”

”Lopuksi julistan Mercedeksen nousseen kärkikahinaan. He eivät oikeasti pysty mitenkään uhkaamaan Red Bullia, mutta muuten tulosta voi nyt odottaa. Taktiikassa he uskalsivat kokeilla jotain muuta, mutta yhden pysähdyksen taktiikassa on riskinsä.”