Murskatappio ja synkkä syksy nostavat esille herkän kysymyksen Toni Koskelan asemasta

Tel Aviv pöllytti HJK:ta torstaina Bolt Arenalla peräti 5-0-lukemin.

Jalkapallo

Murskatappio ja synkkä syksy nostavat esille herkän kysymyksen Toni Koskelan asemasta

HJK:n kriisi syveni entisestään, kun Tel Aviv murskasi sen 5-0-lukemin Konferenssiliigassa. Joel Perovuon mukaan Toni Koskela aseman pohtiminen tällaisen syksyn jälkeen on perusteltua.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.10.2021 | KUVAT All Over Press

HJK kärsi murskaavan 0–5-kotitappion Tel Aviville Konferenssiliigassa ja samalla Klubin kriisi syveni entisestään. Joel, avasit jo ennen ottelua HJK:n hyytymisen syyt, mutta kuinka syvä tämä kriisi on ja onko siihen näköpiirissä mitään nopeaa ratkaisua?

HJK on kieltämättä vaikeassa tilanteessa. Kriisi on syventynyt nopeasti ja tällaisessa vaikeassa tilanteessa mitataan joukkueen yhtenäisyys ja valmentajan kyky toimia. Valitettavasti tunnelma Klubi-leirissä näyttää nyt todella ahdistuneelta, mikä näkyy myös kentällä. Tietyt pelaajat eivät saa tällä hetkellä itsestään parasta irti, otetaan nyt esimerkiksi vaikka Filip Valenčič. Sitten siellä on tällaisia tapauksia kuin vaikkapa Santeri Hostikka. Hostikka on edelleen nuorehko hyvä laituri, mutta nyt hänet on pantu pitkän pelaamattoman kauden jälkeen pelaamaan Klubin avauksessa ottelusta toiseen ja hänen pitäisi kantaa joukkuetta reppuselässä. Käy suoraan sanottuna sääliksi Hostikkaa, millaiseen paikkaan hänet on pantu.

Parhaat kertoimet kaikkeen jalkapalloon – tietenkin Expektiltä! Tsekkaa tästä!

HJK:n pelaamista näkyy nyt, että pelaajistossa ja valmennuksessa on tällä hetkellä todella negatiivinen olo, joten ei tämän kriisin laukaiseminen helppoa ole. Kuten olen jo muutamaan kertaan kirjoittanut, Veikkausliigan mestaruus on nyt vahvasti menossa KuPSille, mikä sekin olisi HJK:lle erinomaisen alkukauden jälkeen todella kova takaisku.

Niin, HJK:han johti Veikkausliigaa parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta nyt, kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä, KuPS on mennyt siitä jo ohi kolmella pisteellä. Lisäksi Konferenssiliigasta on tulossa katastrofi. Monessa eurooppalaisessa seurassa valmentajan asema olisi nyt vaakalaudalla. Herkkä kysymys, mutta pitäisikö HJK:n arvioida Toni Koskelan asemaa?

Tämä on kieltämättä herkkä ja vaikea kysymys, mutta onhan se totta, että jos esimerkiksi Malmö olisi menettänyt Allsvenskanissa yhdeksän pisteen johdon ja se olisi hävinnyt eurokentillä tällaisilla lukemilla täysin voitettavissa oleville joukkueille, niin kyllähän siihen reagoitaisiin ja valmentajaa vaihdettaisiin ilman sen suurempaa kohua.

Tämän kysymyksen nostaminen esille myös HJK:n kohdalla on perusteltu. Toinen peruste on nämä heikot tulokset ja monessa seurassa jo tällainen 0–5-kotitappio yksinään olisi syy vaihtaa valmentajaa. Toinen on sitten se näkökulma, että jos tähän loppukauteen haluttaisiin piristysruiske, niin yksi vaihtoehto on silloin vaihtaa valmentajaa. Toimiiko se lääke, on aina kysymysmerkki, mutta on se usein toiminutkin.

Tunnet klubilaisen kulttuurin entisenä HJK:n pelaajana. Mitä uskot, että HJK:ssa tapahtuu seuraavaksi – vaihtuuko päävalmentaja?

HJK:ssa ei ole perinteisesti vaihdettu päävalmentajaa kovin heppoisin perustein, enkä usko, että Klubissa tehtäisiin nytkään mitään dramaattisia ratkaisuja. Uskon, että tämä kausi pelataan loppuun Koskelan alaisuudessa ja tilannetta katsotaan sitten ensi kauden alussa, miten HJK:n kausi on alkanut tuloksellisesti ja pelillisesti.

Se on kuitenkin selvää, että tämä mollivoittoinen loppukausi on tehnyt jonkinlaisen lommon Koskelan asemaan, eikä hänellä ole enää kovin paljon puskuria, kunnes HJK:ssa aletaan kartoittaa hänelle seuraajaa.

Lue myös: HJK tuli, voitti – ja hyytyi, koska sillä on pettänyt syksyn aikana kolme isoa asiaa