Nico Hülkenbergin sopimus Sauberille on iso takaisku Valtteri Bottakselle

Nico Hülkenberg ohitti viikonloppuna Valtteri Bottaksen Kiinan GP:ssä. Ohitus oli symbolinen myös tallipaikkojen suhteen.

Formula 1

Nico Hülkenbergin sopimus Sauberille on iso takaisku Valtteri Bottakselle

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet saada ensi kaudeksi paikka formula ykkösissä heikkenivät merkittävästi Nico Hülkenbergin tehtyä sopimuksen Sauberin kanssa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.4.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Sauberin F1-talli teki perjantaina ensi kauden kuljettajanimityksen. Odotusten mukaisesti talli kiinnitti saksalaiskuljettaja Nico Hülkenbergin rattimiehekseen.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että Bottaksella on vielä pari mahdollisuutta, vaikka mahdollisuudet jatkaa formula ykkösissä ohenevatkin jatkuvasti.

”Se on selvää, että Bottaksen jatkosauma F1-sarjassa kapeni Hülkenbergin nimitysuutisen jälleen. Bottas kertoi avoimesti aiemmin, että sopimus Audin kanssa oli hänen ykköstoiveensa. Toki Sauber on edelleenkin mahdollinen, mutta Hülkenberg tuo kokeneena kuljettajana juuri niitä asioita, joita myös Bottas toisi”, Mustakari sanoo.

Sauber ei ole ollut menestyskunnossa tällä kaudella. Bottakselle se on katastrofi. Hänellä on viiden osakilpailun jälkeen MM-pistetili yhä avaamatta ja Kiinan GP tyssäsi vieläpä ikävästi moottoririkkoon.

”Kaikki ymmärtää, että Sauber haki menestystä suurella riskillä Kiinassa ja se räppäsi sormille, mutta F1-piireissä kuski on aina yhtä hyvä kuin viimeinen kisansa. Näissä piireissä muistit ovat äärimmäisen lyhyitä.”

”Näen, että Carlos Sainzin lähtöpassit Ferrarilta laittoi kuljettajatilanteita yhä enemmän sekaisin. Sainzilla on ottajia. Audi on yhä hänestä kiinnostunut. He haluavat yhden saksalaisen kuljettajan ja sen lisäksi jonkun ärhäkän ykkösrivin kuskin. Siihen ryhmään Bottasta ei nyt luettu.”

”RB:n tilanne on auki, mutta siellä paikkaa kärkkyy ainakin lahjakas ja nuori Liam Lawson. Alpinella on puolestaan puolinäkymättömissä organisatorinen härdelli päällä kaikilta osin. Mitä Renault haluaa tallinsa ja kuskiensa kanssa lopulta tehdä, on vielä auki. Sitten listalla on vielä Bottakselle tuttu Williams ja myös Haas, josta Hülkeberg jättää penkin tyhjäksi.”

”Painotan silti, että Bottas on formula ykkösissä kovan luokan sarjajyrä, joten kyllä hänen taidoilleen pitäisi vielä tilaa löytyä, kun tallit valmistuvat 2026 sääntömuutokseen. Silti kaikki kisat ja näytöt ovat nyt todella tärkeitä. Myös kuskin puhujan lahjat mitataan hyvin tarkasti”, Mustakari sanoo.