Noora Räty palaa maajoukkueeseen paraatiovista yhdessä Liigan maalitykin kanssa

Noora Räty on ElmoTV:n tietojen mukaan mukana Pasi Mustosen keskiviikkona julkistettavassa olympialeiriryhmässä.

JääkiekkoPeking 2022

Noora Räty palaa maajoukkueeseen paraatiovista yhdessä Liigan maalitykin kanssa

Noora Räty ja Matilda Nilsson palaavat ElmoTV:n tietojen mukaan naisten maajoukkueeseen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 7.12.2021 | KUVAT All Over Press

Noora Rädyn ympärillä pitkään jatkunut kohu hänen valinnastaan Suomen olympiamaajoukkueeseen on päätymässä odotettuun ratkaisuun. Räty on ElmoTV:n tietojen mukaan mukana keskiviikkona julkistettavassa olympialeiriryhmässä.

Leiriryhmä ei ole vielä lopullinen olympiajoukkue, mutta Rädyn valintaan Pekingin talvikisoihin voi pitää käytännössä varmana, sillä leiriryhmässä on mukana kolme maalivahtia, kuten lopullisessakin olympiajoukkueessa. Rädyn tasoiselta maalivahdilta ei muutenkaan vaadita enää lisää näyttöjä maajoukkueessa.

Rädyn ympärillä oleva kohu leimahti liekkeihin, kun hän kieltäytyi työasioihinsa vedoten pelaamasta tämän vuoden MM-kisoissa. Päävalmentaja Pasi Mustonen syytti Rätyä myöhemmin lain rikkomisesta, koska Rädyn kaltaisen opetusministeriön urheilija-apurahaa nauttivan urheilijan on aina oltava maajoukkueen käytössä. Olympiakomitea tyrmäsi kuitenkin Mustosen väitteen ja hänen joutui pyytämään lausuntoaan Rädyltä julkisesti anteeksi.

Leiriryhmässä on toinenkin mielenkiintoinen ja paljon puhetta herättänyt valinta. Edellisistä maajoukkuevalinnoista sivuun jäänyt HIFK:n Matilda Nilsson palaa ElmoTV:n tietojen mukaan myös maajoukkueeseen. Nilsson johtaa ylivoimaisten Naisten Liigan maalipörssiä sekä sen lisäksi pistepörssiä. Nilsson on tehnyt 18 ottelussa huimat 27 maalia ja kirjannut 12 syöttöpistettä.

Naisten maajoukkueen olympialeirijoukkue julkistetaan virallisesti keskivikkona.