Materiaaliaan parempi KooKoo täytyy ottaa vakavasti – Olli Salo on siihen suurin syyllinen

Viime kaudella KooKoo shokeerasi sensaatiojoukkue Mikkelin Jukureita puolivälierävaiheessa.

JääkiekkoLiiga

Materiaaliaan parempi KooKoo täytyy ottaa vakavasti – Olli Salo on siihen suurin syyllinen

KooKoon kokoonpanosta poistui huippumenestyksen kannalta oleellisia palasia viime kauden jälkeen. Olli Salon peliosaaminen ja maalivahtipeli voivat pelastaa kuitenkin kouvolalaisittain paljon.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 6.9.2022 | KUVAT Mikko Lieri / All Over Press

Liigakausi 2022–2023: Kouvolan KooKoo

Joukkueen materiaali

KooKoon maalivahtiosastolla riittää laatua. Parikymppinen tshekkiläisvahti Nick Malik osoitti jo viime kaudella olevansa enemmän kuin valmis ykkösvahdiksi. Ensin runkosarja meni alle kahden päästetyn maalin keskiarvolla, minkä jälkeen pudotuspeleissä sekä Patrik Bartosak että Oskari Salminen joutuivat huippuvahdeista toteamaan kilpakumppaninsa paremmakseen.

Kakkosvahtina jatkaa luotettava Oskari Setänen, jonka voi huoletta laittaa tolppien väliin, kun Malik tarvitsee lepovuoron.

Puolustuspäässä Peetro Seppälän siirto pois kirpaisee kovasti. Kiekollisesti vahvalta, kesken viime kauden HIFK:n paidasta kouvolaan siirtyneeltä Eero Teräväiseltä odotetaan seuraavaa askelta uralla.

Charles-Edouard D’Astous paukutti viime kaudella ECHL-kaukaloissa pakin paikalta yli piste per peli -tahdilla. Jäähyminuuttejakin kertyi, joten kyseessä saattaa olla liigakaukaloihin todellinen väriläiskä. Taso on kuitenkin vielä arvoitus.

Kokeneemmasta päästä oleva ruotsalainen Stefan Warg ja lupaava Miska Kukkonen tuovat joukkueeseen osaamista nimenomaan puolustuspäähän. Aleksander Bonsaksen poistui kotimaahansa oman pään parhaimmistosta.

Hyökkäyspäässä riittää tärkeitä aukkoja täytettäväksi. Ville Meskanen lähti paikalliskilpailija SaiPaan ja Kim Strömberg yhdessä Radek Koblizekin kanssa Tshekkiin Kometa Brnon riveihin.

Ruotsalaiskolmikko Axel Ottoson, Emil Molin ja Linus Andersson ovat kaikki onnistuneet pistenikkareina Allsvenskanissa, mutta SHL-kaukaloissa rooli on jäänyt pienemmäksi.

Lukon mestaruuskauden kapteeni Heikki Liedes on myös tulevalla kaudella merkittävä johtaja KooKoon hyökkäyksessä. Tylpästä mutta työteliäästä hyökkäyskalustosta suuri pisteidentekovastuu putoaa Joose Antosen harteille.

Valmennus

Olli Salo otti taktisen niskalenkin viime kauden pudotuspeleissä niin Tommi Niemelästä kuin Olli Jokisestakin. Varsinkin näyte Jokisen sensaatiojoukkuetta Jukureita vastaan oli vakuuttava.

Salo on todellinen pelin osaaja. KooKoo taitaa pelin rytmit, kiekkokontrollin, eikä se tingi puolustuspelistä. Pelistä joukkue ei jää kiinni myöskään tulevalla kaudella.

Merkittävä muutos KooKoon valmennusryhmässä on Kari Lehtosen lähtö maalivahtivalmentajan paikalta Jääkiekkoliiton maalivahtipelin kehityspäälliköksi. Loistavaa työtä tehneen Lehtosen paikan ottaa Tommi Satosaari, jolla on isot saappaat täytettäväksi.

Odotukset ja realismi

KooKoon materiaalissa on kiistatta puutteita. Varsinkin kärkiosaamiseltaan joukkue kalpenee pahasti Liigan kovalle kärjelle.

Joukkue on kuitenkin täynnä työmoraalia. Salon joukkueella on myös selvä pelitapa, johon se voi nojata vaikeilla hetkillä. Päävalmentajan taktinen osaaminen on myös Liigan kärkitasoa ja se luo aitoa kilpailuetua.

KooKoo tuskin iloittelee maaleilla. Koko kausi maalin pelejä pelaten kuluttaa varmasti joukkuetta. Ei ole kärkeä, joka antaisi muulle joukkueelle helpompia iltoja ja pelillistä happea.

Arvio

KooKoo taistelee itsensä pudotuspeleihin, mutta viime kauden välieräpaikan toistaminen lienee epätodennäköistä.

Runkosarjassa sijoitus asettunee välille 7–10.

ElmoTV arvioi ennen kauden alkua kaikki Liiga-seurat. Yhdeksäntenä vuorossa on Kouvolan KooKoo.

Lue tästä kaikki julkaistut ennakot: KooKooHPK, JYP, Jukurit, KalPa, SaiPaÄssätPelicans, Sport