Nuorten Leijonien kapteeni löytää syyt katastrofille ja ruoskii samalla itseään

Kanadaa vastaan yhden maalin tehnyt Nuorten Leijonien kapteeni Jere Lassila ei ole tyytyväinen omiin esityksiinsä MM-jäällä.

JääkiekkoU20MM

Nuorten Leijonien kapteeni löytää syyt katastrofille ja ruoskii samalla itseään

Kapteeni Jere Lassila uskoo, että Nuoret Leijonat voi kääntää vielä kurssinsa ja parantaa tuloksia Göteborgin MM-kisoissa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 28.12.2023 | KUVAT Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Nuorten Leijonien MM-joukkueen Ruotsin turnauksen alku on ollut ankea. Kanada rynni Suomen yli 5–2 turnauksen avausottelussa tiistaina ja keskiviikkona Saksa shokeerasi voittamalla Nuoret Leijonat historian ensimmäistä kertaa maalein 4–3.

Nuorten Leijonien kapteeni Jere Lassilaa joukkueen tilanne harmittaa. Turnaukseen lähdettiin suuremmin odotuksin.

”Kahteen peliin ei nyt olla päästy omalle tasolle, eikä päästy pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Se näkyy tietysti tulostaululla”, Sallinen tietää.

”Tässä on onneksi vielä pelejä jäljellä ja yritämme niissä nostaa tasoa ja päästä omaan peliin kiinni. Sitä kautta tuloksetkin varmasti ovat sitten toiset.”

Joukkueen kapteenina toimiva Lassila ruoskii tuloksista myös itseään. Ottelussa Kanadaa vastaan Lassila ylsi tehopisteille tekemällä Suomen 2–4-kavennuksen aivan kolmannen erän lopulla. Saksa-ottelussa Lassila muistetaan lähinnä toisen erän kovasta laitataklauksesta, jota tarkasteltiin myös videolta. Lassila selvisi lopulta kaksiminuuttisella.

”Johtavana pelaajana kaksi peliä tullut tukkaan, joten omaan peliin ei voi olla tyytyväinen. On pelissäni ollut täällä ihan hyviäkin juttuja, mutta parannettavaakin on. Kiekollinen peli – ja ehkä myös aloituksiin haluaisin erityisesti löytää parannusta.”

Suomen kolmannessa MM-ottelussa vastaan asettuu perjantaina Latvia. Numeroiden valossa vastustaja tuntuu jopa helpolta. Latvia ei ole kahdessa ensimmäisessä ottelussaan viimeistellyt vielä maaliakaan. Sen turnauksen alku on vielä karmaisevampi kuin Suomen. Latvia on kärsinyt kaksi jättitappiota, kun se hävisi ensin isäntämaa Ruotsille 0–6 ja seuraavaksi Kanadalle peräti 0–10.

”Varmasti seuraavastakin tulee kova matsi. Tässä on nyt päivä aikaa huilata ja katsoa pelejämme läpi. Sieltä pitää löytää parannettavat jutut ja saada sitä omaa peliä kuntoon. Sitten nostamme itsemme omalle tasollemme ja sitä kautta voimme ottaa voiton”, Lassila näkee.

Nuorten Leijonien MM-alkusarja päättyy vuoden viimeisenä päivänä ottelulla Ruotsia vastaan.