Nyt se on varmaa – Valtteri Bottas ei siirry ensi kaudeksi ainakaan Mercedekselle

Valtteri Bottaksen ja Zhou Guanyun jatkaminen Sauberilla on epävarmaa. Kaiken kukkuraksi toinen tallipaikka meni jo Nico Hülkenbergille.

Formula 1

Nyt se on varmaa – Valtteri Bottas ei siirry ensi kaudeksi ainakaan Mercedekselle

Valtteri Bottas on vahvistanut, ettei hän siirtyy ensi kaudeksi ainakaan Mercedekselle, vaikka asiasta on neuvoteltu.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 10.7.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Valtteri Bottas on vahvistanut englantilaiselle The Mirror-lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei hän siirry ensi kaudeksi ainakaan Mercedekselle.

Bottas myöntää, että hän neuvotellut Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kanssa ”kaikesta”, mutta Mercedeksellä tarjolla oleva yhden vuoden sopimus ei häntä kiinnosta.

”Paikan täyttäminen vuodeksi ei ole sitä, mitä haluan ja tarvitse tällä hetkellä”, Bottas sanoo The Mirrorin haastattelussa.

”Haluan ensi vuodeksi useamman vuoden sopimuksen ja selvän suunnitelman tuleville vuosille ja sen aikana tehtävälle yhteistyölle. Luulen, että  sitä tarvitsen – hyvän haasteen ja selvän suunnitelman.”

”Jos tekisin vain vuoden sopimuksen, palaisin vuoden päästä lähtöruutuun ja katselisin mitä seuraavaksi.”

Lue myös: Asiantuntija kyseenalaistaa Valtteri Bottaksen rajun ratkaisun – ”Pelkää turhaa mörköä”

Bottaksen ensi kauden ratkaisut ovat edelleen auki. Hänen nykyinen sopimuksensa Sauberin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen, eikä jatkosta ole vielä varmuutta. Jos Bottas ei saa itselleen mieluisaa tallipaikkaa formula ykkösistä, hän on valmis harkitsemaan siirtymistä IndyCariin tai NASCAR:iin.

Mercedes etsii ensi kaudeksi kuljettajaa George Russelin rinnalle Lewis Hamitonin siirtyessä ensi kaudeksi Ferrarille.

Mercedeksen on otaksuttu tarjoavan vain vuoden sopimusta Russellin talikaverille, koska se haluaa pitää toisen paikan lämpimänä italialaislupaus Andrea Kimi Antonellille, joka ajaa tällä hetkellä F2-sarjassa. Mercedes tavoittelee myös maailmanmestari Max Verstappenia mahdollisesti jo kaudeksi 2026.