Onko tämän maskin takana Manchester Unitedin uusi manageri?

Mauricio Pochettino joutui maanantaina onnittelemaan Nicen päävalmentajaa Christophe Galtieria, kun Nice oli pudottanut PSG:n Ranskan cupista rangaistuspotkukisan jälkeen.

JalkapalloMuut sarjatValioliiga

Onko tämän maskin takana Manchester Unitedin uusi manageri?

Jos Mauricio Pochettinon ja PSG:n tiet eroavat kesällä, hän on Jukka Röngän mukaan ilman muuta yksi Manchester Unitedin manageripelin kärkinimistä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.2.2022 | KUVAT All Over Press

Tiistain suurin jalkapallouutinen tuli Ranskasta. Le Parisien lehden mukaan PSG:n johto on informoinut päävalmentaja Mauricio Pochettinoa, että hänen valmennuspestinsä PSG:n kanssa päättyy kesällä. Jukka, miten uskottava tämä uutinen on?

Pidän sitä erittäin uskottavana. Pochettino nimitettiin PSG:n päävalmentajaksi reilu vuosi sitten ja viime kausi päättyi valtavaan pettymykseen, kun PSG hävisi Ligue 1:n mestaruustaistelun Lillelle ja Mestarien liigassa Manchester City tyrmäsi sen välierissä voittamalla molemmat ottelut. Ja vaikka PSG johtaakin Ligue 1:tä tällä hetkellä 11 pisteen erolla ennen Nicea, sen otteet eivät ole olleet Messeineen ja kumppaneineen mitenkään häikäiseviä. Kaiken lisäksi PSG hävisi Ranskan cupissa tiistaina kotonaan Nicelle ja eikä päässyt kahdeksan parhaan sakkiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 jälkeen.

Pochettinon asemalla ja tulevaisuudella on spekuloitu jo pitkään, ja siinä mielessä ei olisi yllätys, jos hänelle todellakin tulisi lähtö kesällä. Kaiken lisäksi taivaalla kimaltelee vapaana kultainen aurinko nimeltään Zinedine Zidane. PSG on seura, jossa täytyy olla jalkapallon lisäksi glitteriä. Pochettinossa glitteriä ei ole, mutta ZZ:ssä on enemmän kuin kenessäkään toisessa valmentajassa maailmassa.

Mutta odotetaan nyt virallista vahvistusta. Tammikuun siirtoikkuna osoitti, että aika moni varmalta näyttänyt siirto ei toteutunut.

Pochettino-uutinen on käynnistänyt saman tien spekulaatiot siitä, tulee Pochettinosta kesällä Manchester Unitedin uusi manageri. Tuleeko?

Siihen on mahdoton tässä vaiheessa vastata, mutta varmasti Pochettino on yksi kärkiehdokkaista Unitedin listalla. Kaikki signaalit viittaavat, että vt. manageri Ralf Rangnickin pesti todellakin päättyy tämän kauden jälkeen ja Unitedia luotsaa ensi kaudella uusi manageri. Jos nyt pitäisi kärkiehdokkaat nimetä, ne olisivat Pochettino ja Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag.

Jalkapallossa ei ole koskaan täysin riskittömiä managerivalintoja, mutta kyllähän Pochettino ja ten Hag olisivat aivan eri luokan managereita kuin Ole Gunnar Solskjærit tai Frank Lampardit. Lisäksi molempien jalkapallo istuisi hyvin Unelmien Teatterin pelilliseen dna:han. Kummallakin olisi myös uskottava nimi saada Old Traffordille ykköskorin tähtipelaajia kesän siirtoikkunassa.

Vielä yksi kysymys PSG:stä. Miten varmana pidät Kylian Mbappén lähtöä Real Madridiin?

Sitä on pidetty selvänä jo paljon ennen Bildin maanantaista uutista. Jopa sekin voi pitää paikkaansa, että hän ansaitsisi Real Madridissa 50 miljoonaa euroa vuodessa. Summa kuulostaa sairaalta, mutta sen takana on se logiikka, että Mbappén sopimus päättyy kesällä ja hän voi siirtyä Madridiin ilmaiseksi. Normaalitapauksessa Real Madrid olisi joutunut maksamaan hänestä 150-200 miljoonan euron siirtosumman, mutta kun sitä ei tarvitse maksaa, silloin Mbappélle on varaa ja jopa perustelua maksaa tuollainen tajuton palkka.