Otso Liimatta on Veikkausliigan siirtoikkunan kovin liikkuja – tässä arviot tärkeimmistä siirroista

Otso Liimatan nousujohteinen ura jatkuu seuraavaksi Portugalissa.

JalkapalloVeikkausliiga

Otso Liimatta on Veikkausliigan siirtoikkunan kovin liikkuja – tässä arviot tärkeimmistä siirroista

ElmoTV käy läpi Veikkausliigan kesän tärkeimmät siirrot. Ketkä lähtivät, ketkä tulivat, mitä menetettiin, mitä saatiin?

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 31.7.2023 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigan tärkeimmät siirrot kesän siirtoikkunassa

Lähteneet:

Petteri Pennanen, Ilves -> Hyderabad FC

Pennanen pakkasi rinkkansa ja lähti Intiaan tienaamaan eläkekassansa kuntoon. Ymmärrettävä päätös ja hienoa, että suomalainen pelaaja pääsi vielä tuossa iässä ulkomaille pelaamaan.

Ilveksen kannalta siirto on tietenkin katastrofi muutenkin hankalassa tilanteessa ja jo entisestään kova taistelu sarjapaikasta vaikeutui entisestään.

Kai Meriluoto, HJK -> Stal Mielec

Nuori hyökkääjä lähti kokeilemaan siipiään ulkomailla ja sanoisin, että suoraan isojen poikien altaaseen, sillä Puola on ympäristönä monesti hyvinkin opettavainen – nimimerkillä ”kokemusta on”. Onneksi kyseessä on laina ja Meriluoto pääsee helposti takaisin Helsinkiin, mikäli Puolassa tilanne menee huonoksi.

Rooli HJK:ssa ei noussut merkittäväksi ja Meriluoto esiintyi vaihtelevasti, kuten koko HJK pitkin kesää. Peliaika Ekstraklasassa olisi kehityksen kannalta tärkeää. Kilpailutilanne on joukkueessa haastava ja nuoren suomalaisen on painettava isosti hommia avauksen paikan eteen.

Otso Liimatta, AC Oulu -> Famalicao

Kesän ikkunan kovin siirto ja samalla kovimpia siirtoja Veikkausliigasta suomalaispelaajalle vuosiin. Liimatta on ottanut hienoja kehitysaskelia Ricardo Duarten alaisuudessa. Duarten positiiviset kommentit nuoresta suojatistaan kertovat paljon Liimatan kyvyistä ja potentiaalista.

Check all the football odds from Finland, England, Spain, Germany and all around the World and play at Stake.com!

Liimatan taso pelaajana tulee riittämään ja hänellä on vielä reserviä kehittyä. Toivottavasti Liimatta kestää vieraan ympäristön tuomat muut haasteet ja kestää huomattavasti vaativamman henkisen ympäristön ja kovemman kilpailun, joka on edessä joka päivä. Nämä seikat yhdessä määrittävät Liimatan Portugalin reissua hyvin pitkälti.

Duartella oli Liimatan siirrossa oma roolinsa. Pelaajan kannalta on loistava tilanne, kun pääsee siirtymään seuraan, josta on ennakkoon hyvät tiedot ja millainen filosofia seuralla on. Liimatta saakin todennäköisesti aikaa tottua nuoriin pelaajiin panostavan Famalicaon harjoitteluun ja toimintaan, eikä välitöntä tulosvaadetta nuorelle oululaiselle aseteta.

Ossi Virta, Haka -> HJK

HJK osti Valkeakoskelta valmennusosaamista Toni Korkeakunnaksen tueksi. Vielä on mahdoton sanoa, mikä vaikutus tällä siirrolla on kumpaankaan seuraan. Hakan kausi on ollut mollivoittoineni tähän saakka ja Korkeakunnaksen prosessin ollessa vielä alussa.

Joka tapauksessa Virralle askel eteenpäin valmentajana ja jäämme odottamaan, miten roolitukset HJK:n valmennuksessa syksyn mittaan muotoutuvat.

Teemu Tainiolla on Valkeakoskella viimeiset hetket saada joku muutos aikaan tai Tehtiksellä kuuluu varmasti jonkun muun ohjeet loppukaudesta kuin Tornion Terrierin. Haka ilmoitti täydentäneensä valmennustiimiään Kari Martosella.

Saapuneet:

Tete Yengi ja Jake Jervis -> KuPS

KuPS ja Jani Honkavaara saivat kaipaamansa vahvistukset hyökkäyspäähän.

Juonikas Yengi ja juoksuvoimainen Jervis tuovat monipuolisen uhan kuopiolaisten hyökkäykseen. Näillä hankinnoilla KuPS otti tiukan otteen Veikkausliigan mestaruuspokaalista. Kaksikon tilanteessa on otettava huomioon kummankin puutteellinen pelituntuma. Kärkiduon onkin paiskittava kovasti hommia seuraavat viikot, jotta KuPS saa heistä kaipaamansa avun syksyn ratkaisupeleihin.

Urho Nissilän tilannetta seurataan Kuopiossa kädet täristen ja mikäli Upi päättää jäädä loppukaudeksi Väre Areenalle, voi jotain muuta kuin Veikkausliigan mestaruutta pitää Kupsin kannalta epäonnistumisena.

Niko Hämäläinen, Filip Rogic ja Kristopher Da Graca -> HJK

Huuhkajista tuttu Hämäläinen tulee täydentämään jo valmiiksi hyvätasoista HJK:n vasenta laitaa. Jää nähtäväksi, millä muodolla Korkeakunnas lähtee Klubia peluuttamaan jatkossa ja miten hän ratkaisee tämän pelaajien ylitarjonnan vasemmalla.

Rogic on pelannut urallaan hyviä kausia Ruotsissa, mutta valitettavasti alla on kovin rikkonainen jakso Thaimaan hassuttelusarjassa. Mikä on Rogicin kunto ja saako HJK hänestä keskikentälleen monipuolisen kahden suunnan pelaajan, jollainen hän parhaimmillaan on?

Da Graca tuo monipuolisen vaihtoehdon HJK:n alakertaan. Perustekniikat näyttävät olevan ruotsalaisella kunnossa ja Da Graca on riittävän nopea. Fyysinen Da Graca suosii liukutaklauksia, joita on Suomen muovimatoilla tosin hankala hyödyntää täysimääräisesti. Da Graca on pelannut 90 minuuttia viimeksi maaliskuussa, joten tarvinnee 2-3 peliä ollakseen täydessä iskussa.

Juhani Ojala, Michael Lopez ja Johannes Wurtz -> FC Honka

Kokenut Ojala teki paluun Suomeen ja tällä kertaa Espooseen. Hän on fyysinen ja omaa riittävät taidot pallon kanssa pärjätäkseen Vesa Vasaran systeemissä. Ojala on myös vaarallinen erikoistilanteissa. Pelituntuma on hakusessa, peliaikaa herui Doxassa niukasti. Enteileekö Ojalan saapuminen Espooseen vielä pelaajamyyntiä ikkunan viime hetkillä Hongan toppariosastolta?

Lopez pelasi viime vuonna kelpo kauden Oulussa ja paluu Veikkausliigaan tapahtuu vaikean Romanian visiitin jälkeen. Myös Lopezin kunto on kysymysmerkki. Honka kaipaisi kipeästi tehoja hyökkäykseensä, joka henkilöityy vaisun kauden pelanneeseen Juan Alegriaan.

Wurtz tuo leveyttä Hongan keskikentälle alkukaudesta loukkaantuneen Jerry Voutilaisen ja koko heinäkuun peleistä ulkona olleen Kevin Jansenin tilalle. Kokeneella saksalaisella on laadukas cv Veikkausliigaan ja odotukset miestä kohtaan ovat kovat. Olisiko Wurtzista joukkueen uudeksi kapellimestariksi Roman Eremenkon rinnalle nostamaan Honka vielä mitalitaistoon?

Jesus Alvarado Morin ja Maissa Fall -> Haka

Haka julkaisi Kari Martosen apuvalmentajapestin ohessa pari pelaajahankintaa, joilla Valkeakoskella pyritään pääsemään pois putoamistaistelusta.

Morin on fyysinen keskushyökkääjä, joka tulee todennäköisesti pelaamaan puhtaassa target-roolissa. Liikkuminen oli jo viisi vuotta sitten Oulun visiitillä rajoittunutta ja mikäli Morinista jotain tehoja Haka saa irti, tulevat ne vastustajan maalin edestä ja erikoistilanteista.

Fall tulee Valkeakoskelle Puolan kakkostasolta. Isokokoinen keskikenttäpelaaja tuo mukanaan uhan erikoistilanteisiin ja on kulmikkaasta liikkumisestaan huolimatta yllättävän tekninen. Pystyy siis tuomaan lisäarvoa Hakan keskikentälle.