Paulus Arajuuren nostaminen ottelun lopussa kärkeen oli pubijoukkueen paniikkiratkaisu

Paulus Arajuuren nostaminen kärkeen ei saa suitsutusta Gert Remmeliltä.

EM2021Huuhkajat

Paulus Arajuuren nostaminen ottelun lopussa kärkeen oli pubijoukkueen paniikkiratkaisu

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Gert Remmel pitää Paulus Arajuuren nostamista Venäjä-ottelun loppuhetkillä Suomen kärkimieheksi köyhänä paniikkiratkaisuna.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 17.6.2021 | KUVAT All Over Press

Remmelin mukaan Markku Kanerva on tehnyt Huuhkajien päävalmentajana lukemattomia ratkaisuja, joista suurin osa on mennyt nappiin ja osa todella nappiin. Arajuuren nostamista kärkeen Remmel pitää kuitenkin yllättävänä paniikkiratkaisuna.

”Se oli todella köyhä ratkaisu ja tuottavuudeltaan vielä köyhempi. Yllätys, johon ei oikein löydä sanoja. Ratkaisu näytti tulevan yllätyksenä myös pelaajille, mikä on todella paha asia. Kun pelaajat yrittävät hikisinä ja stressin alla tehdä tulosta, heidän koko toimintakarttansa menee sekaisin tällaisen päätöksen myötä”, Remmel sanoo.

”Ratkaisu kertoi paniikista ja game planin puuttumisesta. Tällaisen päätöksen olisi voinut odottaa harrastejalkapallossa, jossa paksut miehet juoksevat kentällä sunnuntaisin ja pelaavat rahasta tai kaljakorista.”

Remmelin mukaan tilanteeseen olisi ollut paljon loogisempi ja ammattimaisempikin ratkaisu.

”Kun pelaajat ovat pelanneet 70-75 minuuttia korkealla intensiteetillä, heidän koordinaationsa alkaa heiketä ja näkökenttänsä kapenee, kapenee ja kapenee. Siinä tilanteessa loogisempi ratkaisu olisi ollut nostaa keskikentälle lisää yksi pelaaja, joka olisi voinut tarjota helpomman vaihtoehdon muille pelaajille siinä tilanteessa, kun heidän visuaalinen näkökenttänsä kapenee ja koordinaatio heikkenee.”

”Nyt toimittiin kuin pubi-joukkueissa toimitaan”, Remmel lataa.