Pesäpalloliitto perusti huippupesäpallon supernyrkin – osalla seuroista kypärä kallellaan

Pesäpallo

Pesäpalloliitto perusti huippupesäpallon supernyrkin – osalla seuroista kypärä kallellaan

Pesäpalloliitto tehostaa myyntiä, markkinointia ja huippupesäpallon näkyvyyttä. Osa seuroista haluaisi kuitenkin edelleen oman organisaationsa hoitamaan asioita

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 26.4.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Pesäpalloliitto on perustanut uuden supernyrkin tehostamaan miesten ja naisten Superpesiksen myyntiä-, markkinointia ja laajempaa näkyvyyttä.

Supernyrkki on viralliselta nimeltään Huippupesäpallon ohjausryhmä, ja sen puheenjohtajana toimii Joensuun Mailan suurseuraksi nostanut Pesäpalloliiton hallituksen jäsen Ari Mononen.

Ohjausryhmään kuuluvat Pesäpalloliitosta toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ja myyntijohtaja Jonne Kemppainen. Superpesis-seuroja edustavat Hyvinkään Tahkon miesten Superpesis-joukkueen toimitusjohtaja Miika Rantatorikka ja Jyväskylän Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko. Lisäksi ohjausryhmään kuuluvat Hyvinkään Tahkon taustavoimiin kuuluva Jake Hannula, Kouvolan Pallonlyöjien kanssa yhteistyötä tekevä entinen liigakiekkoilija Sebastian Sulku, koripallossa ja paraurheilussa eri tehtävissä vaikuttanut Tiina Ruottinen sekä Helsingin Seagullsin taustavoimiin lukeutuva Jere Virtanen.

Huippupesäpallon ohjausryhmän perustaminen on Pesäpalloliitolta mielenkiintoinen veto. Miesten ja naisten Superin seurat eivät ole olleet tyytyväisiä Superpesiksen asemaan sen jälkeen, kun Pesäpalloliitto sulautti Superpesis Oy:n osaksi omaa organisaatiotaan vuonna 2019. Vuosi sitten Superin seurat harkitsivat jopa Superpesis Oy:n perustamista uudelleen tilanteen kärjistyttyä koronatukien jakamisen yhteydessä.

Huippupesäpallon ohjausryhmän perustaminen on selkeä vastaveto Superpesis-seurojen tyytymättömyydelle.

Ohjausryhmän kokoonpano on sinällään mielenkiintoinen, sillä siitä löytyy osaamista niin pesäpallon sisältä kuin mikä erityisen tervetullutta, myös pesäpallon ulkopuolelta. Ohjausryhmällä on lähtökohtaisesti kaikki edellytykset onnistua työssään ja kehittää huippupesäpalloa.

Kaikki eivät tyytyväisiä

Kaikille Superin seuroille ohjausryhmän perustaminen ei kuitenkaan riitä. Kysymys ei niinkään ole kapinaliikkeestä, vaan erilaisesta näkemyksestä siitä, miten miesten ja naisten Superpesiksen toiminta ja kehittäminen pitäisi organisoida.

Osa seuroista näkisi edelleen optimaalisena ratkaisuna Superpesis Oy:n palauttamisen, joko siten, että miesten ja naisten Superilla olisi yhteinen markkinointi- ja myyntiorganisaatio tai molemmilla omat organisaationsa.

Seurat eivät olet tehneet mitään virallisia linjauksia suhtautumisesta Huippupesäpallon ohjausyrhmään, mutta Elmo-lehden kartoituksen mukaan varsinkin Sotkamon Jymyssä ohjausryhmän perustamista pidetään riittämättömänä toimenpiteenä. Kuvaavaa Jymyn suhtautumisella on, että ohjausryhmässä tarjottiin paikkaa SuperJymy Oy:n toimitusjohtajalle Mikko Kuosmaselle, mutta Kuosmanen kieltäytyi tehtävästä.

Jymy on aiemminkin ollut eräänlainen valtio valtiossa, joka keskittynyt vain omaan tekemiseensä. Samalla tavoin myös Kouvolan Pallonlyöjät on puheenjohtaja Harri Lehdon aikana vetänyt omaa linjaansa – kuten tekevät myös Vimpelin Veto ja Manse PP. Pohjanmaalla on ihmetelty myös sitä, ettei ohjausryhmässä ole minkäänlaista edustusta Pohjanmaan seuroista. Osaa seuroja askarruttaa myös ohjausryhmän vahvat yhteydet Joensuun Mailaan ja Hyvinkään Tahkoon.

Se, mitä kentällä tapahtuu seuraavaksi, on vielä arvoitus. Ohjausryhmän perustamisen jälkeen on kuitenkin vaikea nähdä, että kaikkia seuroja saataisiin uuden Superpesis Oy:n perustamisen taakse. Siksi on todennäköisempää, että ohjausryhmä tekee omaa työtään ja Sotkamon Jymyn kaltaiset seurat jatkavat omalla tiellään.

 

Tilaa Elmo  tarjoushintaan  6 kk 49 e .

Voit ostaa Elmon myös irtonumerona

Lehtipisteestä tai diginä Lehtiluukusta