Peter Nyman alkaa isännöidä uutta eurooppalaisen jalkapallon podcast-ohjelmaa 90+3

Jalkapallo

Peter Nyman alkaa isännöidä uutta eurooppalaisen jalkapallon podcast-ohjelmaa 90+3

Peter Nyman alkaa vetää kerran viikossa, tiistaisin, julkaistavaa 90+3-podcastia, joka käsittelee eurooppalaista huippujalkapalloa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 12.12.2021

Suomalaiselle jalkapallotaivaalle nousee ensi viikolla uudenlainen kiintotähti, kun Peter Nymanin isännöimä viikoittainen podcast, 90+3, saa tulikasteensa. Tiistaisin julkaistava podcast käsittelee eurooppalaista jalkapalloa, etenkin Euroopan viittä suurinta sarjaa, Valioliigaa, La Ligaa, Serie A:ta, Bundesliigaa ja Ligue 1:tä.

Nyman on uudesta 90+3 -ohjelmasta innoissaan.

”Olen itse jalkapallohulluna kaivannut sellaista ohjelmaa, joka käsittelisi eurooppalaista jalkapalloa laajemmin kuin vain yhden sarjan, yhden joukkueen tai pelkästään pelin ja tulosten kautta. Kun pääsen nyt itse tekemään tällaista ohjelmaa, olen lievästi sanottuna innoissani”, Nyman sanoo.

”Pääpaino ohjelmassa on näissä viidessä suurimmassa liigassa, mutta sen lisäksi käsittelemme luonnollisesti maaotteluita, eurocupeja ja yksittäisiä herkkupaloja muistakin sarjoista suomalaispelaajia ja joukkueita unohtamatta.”

Nyman korostaa myös käsittelytavan laajempaa perspektiiviä.

”Puhumme totta kai pelistä ja otteluista, mutta jalkapallon maailma on paljon rikkaampi kuin vain pelit ja tulokset. Jalkapallolla on ollut ja on vieläkin poliittisia, alueellisia, etnisiä, uskonnollisia ja monia muitakin ulottavuuksia, ja tulemme siksi käsittelemään jalkapallokulttuuria paljon laajemminkin tässä ohjelmassa. Lyhyesti sanottuna keskustelemme kaikesta siitä, mistä tämän maailman hienoin urheilulaji on tehty.”

Nymanin mukaan ohjelman henki on asiallinen, mutta rento.

”Asiantuntemuksesta emme tingi, mutta ohjelmassa tulee olemaan myös sellaista rempseyttä, joka jalkapalloon kuuluu. Ohjelmasta tulee tekijöidensä näköinen”, Nyman naurahtaa.

Muun muassa Uutisvuodon juontajana ja MTV3:n uutisten uutisankkurina aiemmin urallaan toiminut Nyman on ohjelman isäntä, joka ottaa aktiivisesti kantaa myös ohjelmassa käytäviin keskusteluihin. Päävieraina ovat ElmoTV:stä tutut Joel Perovuo ja Jukka Rönkä. Perovuo on FC Hongan, HJK:n, Djurgårdens IF:n ja Suomen maajoukkueen entinen pelaaja ja Rönkä värikkäistä lausunnoistaan ja suurista intohimoistaan tunnettu toimittaja. Ohjelmassa vierailee myös eri sarjojen ja teemojen asiantuntijoita.

Nymanin mukaan ohjelman nimi kertoo sen rakenteen.

”Ohjelmassa on, kuten jalkapallo-ottelussakin, kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Ensimmäisessä katsomme edellisen viikon ja viikonlopun asioita, ja toisella puoliajalla tulevaa viikkoa. Sen lisäksi jokaisessa ohjelmassa on tuomarin antama kolmen minuutin lisäaika, jossa joku pinnalla oleva ajankohtainen asia käsitellään lyhyesti, mutta viiltävän terävästi.”

Ensimmäinen 90+3 -podcast julkaistaan tiistaina 14. joulukuuta.