Petri Kontiola tietää, miten Ilves kaataa Kärpät puolivälierissä

Petri Kontiola pelaa ensimmäistä kertaa Ilveksen paidassa.

JääkiekkoLiiga

Petri Kontiola tietää, miten Ilves kaataa Kärpät puolivälierissä

Petri Kontiola lähtee tavoittelemaan välieräpaikkaa Ilveksen iskiessä yhteen Kärppien kanssa. Hän tietää, millä aseilla Kärpät kaatuu.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.3.2022 | KUVAT All Over Press

Ilves kohtaa sunnuntaina alkavissa Liigan pudotuspeleissä omassa upouudessa kotihallissaan Oulun Kärpät. Ilveksen hyökkäyskaluston kokenut tukipilari Petri Kontiola kertoo pelihuumaa riittävän, mutta kulunut viikko meni silti lähinnä happea ottaen.

”Tällä viikolla on enimmäkseen huilattu. Loppu runkosarjassa oli aika kova, joten kyllä energioita täytyikin ladata. On tässä myös mietitty miten pudotuspeleihin lähdetään ja pikkuhiljaa on muutenkin valmistauduttu tulevaan.”

Kontiola pelaa Ilveksessä ensimmäistä kauttaan. Hän on uransa alkutaipaleella pelannut Tampereella, mutta silloin Tapparassa. Nyt hän tuli Ilvekseen yhden HPK-kauden jälkeen. HPK:ssa tehoja tuli ihan mukavasti 14+41. Tällä kaudella siitä on hieman jääty. Tehotilaston saldo näyttää nyt 8+30.

Asun Tampereella, joten tämä siirto sopi minulle erityisen hyvin. Tulin tosi mukavaan joukkueeseen. Mukana on ihan huippujätkiä. Lisäksi täällä on nyt myös huippuhalli, joten puitteet pelaamiselle ovat aivan viimeisen päälle. Viime aikoina on ollut myös tosi paljon yleisöä paikalla, mikä on tietysti hienoa.”

”Silti omalta peliltäni odotin ehkä vähän enemmän, mutta on tässä nyt vielä aikaa tietysti onnistuakin.”

Kontiola on tehnyt mittavan uran aiemmin KHL:ssä. Hän siirtyi syksyllä 2009 Magnitogorsk Metallurgiin kahdeksi kaudeksi. Sen jälkeen hän pelasi Traktor Tšeljabinskissa kolme kautta ja sitten peräti viisi kautta Lokomotiv Jaroslavlissa. KHL-rupeaman päätti lopulta kausi 2019-20 Jokereissa. KHL:n nykytilanne saa pelaajan hiljaiseksi.

”Tulihan siellä pelattua. Sanotaan, että oma ajanjaksoni siellä osui selvästi aika hyvään saumaan.”

Nyt Kontiola on 37-vuotias, mutta vaatii itseltään yhä paljon ja haluaa painaa nuorten rinnalla ihan samanarvoisena. Tulosta pitää tulla ja intoa piisata.

”Täällä ei ikään katsota. Saman arvoisena pelataan nuorten kanssa. Silloin kun vuonna 1984 synnyin, niin siinä paketissa tuli mukana tämä into tähän lajiin. Sitä riittää yhä. Olen myös päässyt pelaamaan aika terveenä. Näen silti itseni tekemässä joskus jotain muutakin, eihän tämä nyt ikuisesti kestä. Mutta on tämä vaan niin mukavaa hommaa.”

Ilves voitti Kärpät runkosarjassa kaikki neljä kertaa. Viimeinen yhteinen kohtaaminen oli kuitenkin jo tammikuussa. Sen jälkeen joukkueissa on tapahtunut muutoksia. Kärppä-ryhmä vaihtoi helmikuun lopulla vieläpä päävalmentajansa Lauri Mikkolasta Lauri Marjamäkeen.

Lisäksi molemmat joukkueet saivat vahvistusta KHL:stä.

”Sillä ei ole enää yhtään mitään merkitystä miten pelattiin runkosarjassa. Tämä on ihan uusi alku. Kärpät on tosi kova joukkue.

Heillä on hyvät puolustajat ja he päästävät vain vähän maaleja. Myös ylivoima on tehokasta”, Kontiola analysoi.

”Yhteispeli on meidän juttumme alusta loppuun ja sillä Kärpät kaatuu.”