Petteri Pennanen ratkaisi historiallisen tuplamestaruuden KuPSille

Petteri Pennanen iski KuPSin 1-0-osuman.

JalkapalloVeikkausliiga

KuPS voitti seurahistoriansa seitsemännen mestaruuden kaatamalla HJK:n 1-0. Samaan aikaan Ilves voitti SJK:n 4-0, mutta se ei riittänyt tamperelaisille.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.10.2024 | KUVAT All Over Press

Veikkausliiga-kausi huipentui Kuopion Palloseuran mestaruusjuhliin, kun KuPS kaatoi kotikentällään HJK:n 1-0 (1-0).

KuPSin ainoa uhkaaja mestaruustaistelussa, Ilves, kaatoi samaan aikaan kotikentällään SJK:n 4-0 (1-0), mutta mestaruus matkasi Kuopioon kahden pisteen erolla ennen Ilvestä.

KuPSille lauantaina ratkennut mestaruus oli sen seurahistorian seitsemäs. Edelliset mestaruudet ovat tuleet vuosina 1956, 1958, 1966, 1974, 1976 ja 2019.

KuPS voitti myös historiansa aikana tuplamestaruuden, sillä KuPS voitti syyskuussa myös Suomen Cupin.

KuPSin sankariksi nousi jälleen tuttu ratkaisuja, joukkueen kapteeni Petteri Pennanen. Pennanen ratkaisi myös Suomen Cupin finaalin voiton kahdella maalillaan ja kaksi viikkoa sitten se piti KuPSin kiinni mestaruuden syrjässä kiinni iskemällä voittomaalin SJK:n verkkoon Seinäjoella.

KuPSin mestaruuden ratkaissut Pennasen osuma syntyi 17 minuutin pelin jälkeen. Matias Siltanen antoi oikealta kulmapotkun maalin taka-alueelle. Pallo ponnahti Pennaselle, joka nosti sen jäätävästä maalin kattoon.

Ilves hoiti oman leiviskinsä voittamalla SJK:n kotikentällään 4-0. Lauri Ala-Myllymäki aloitti maalinteon 14 minuutin pelin jälkeen. Toisella jaksolla Roope Riski iski kahdesti, kunnes Isaac Atanga iski loppunumeroiksi 4-0.