Porin Pesäkarhut lyö mestarijoukkueeseensa kaksi kovan kaliiperin hankintaa

Ida Lähde pelasi elokuussa Itö-Lännessä tulevalla kotiareenallaan Porissa.

Pesäpallo

Porin Pesäkarhut lyö mestarijoukkueeseensa kaksi kovan kaliiperin hankintaa

Porin Pesäkarhut haluaa tosissaan uusia Suomen mestaruuden ensi kaudella. Siitä kertovat Pesäkarhujen uudet hankinnat.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 28.9.2021 | KUVAT All Over Press

Suomen mestaruuden voittanut Porin Pesäkarhut on tekemässä kaksi kovan luokan kaappausta ensi kauden joukkueeseensa. ElmoTV:n tietojen mukaan Poriin siirtyvät etukenttäpelaaja Ida Lähde Manse PP:stä ja lyöjäjokeri Pauliina Harinen Hyvinkään Tahkosta.

22-vuotias Lähde on alkujaan Turku-Pesiksen kasvatti ja hän on ollut viime vuodet yksi parhaista naispesäpalloilijoista. 22-vuotias Harinen on puolestaan Suomen lupaavimpia lyöjäjokereita. Hän löi päättyneellä kaudella runkosarjassa 24 ottelussa 53 juoksua ja sijoittui lyöjätilastossa viidenneksi.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Lähteen ja Harisen hankintoja Porilta kovan luokan vetoina.

”Lähde kärsi alkukaudella loukkaantumisista, mutta hän on kiistatta yksi parhaista pelaajista niin sisällä kuin ulkonakin. Lähteen hankinnan merkitystä korostaa se, että Pesäkarhujen pitkäaikainen luottopelaaja Kaija-Maija Rosvall päättää uransa Suomen mestaruuteen ja jättää ison aukon etukentälle. Lähde on erinomainen etukenttäpelaaja ja korvaaja Rosvallille.”

”Lähde on myös siinä mielessä varma hankinta, että Lähde oli voittamassa kaudella 2017 mestaruutta Mansessa, jonka pelinjohtajana kyseisellä kultakaudella oli Pesäkarhujen nykyinen pelinjohtaja Jarkko Pokela.”

”Harinen on nuorestaan iästään huolimatta jo rutinoitunut lyöjäjokeri, joka tuo Pesäkarhuille lisää kotiutusvoimaa. Se on toki mielenkiintoista nähdä, mitä nykyiset lyöjäjokerit Susanna Puisto ja Pinja Arbelius tekevät vai lähteekö Pesäkarhut ensi kauteen jopa kolmella lyöjäjokerilla.”