Raju ratkaisu – Manse PP haluaa eroon viime syksyn hankinnastaan

Pesäpallo

Raju ratkaisu – Manse PP haluaa eroon viime syksyn hankinnastaan

Manse PP on etsimässä uutta seuraa viime syksynä hankkimalleen lyöjäjokeri Tommi Piiraiselle.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.2.2022 | KUVAT Sotkamon Jymy

Suomen mestaruuden viime kaudella voittanut Manse PP on tehnyt kovan ratkaisun: se pyrkii etsimään uuden seuran tulevaksi kaudeksi hankkimalleen lyöjäjokeri Tommi Piiraiselle.

25-vuotias Sotkamon Jymyn kasvatti pelasi viime kaudella Imatralla ja siirtyi kauden jälkeen Tampereelle. Manse PP on tullut kuitenkin talven aikana siihen tulokseen, ettei Piiraiselle ole sittenkään tarjolla sellaista roolia, johon hänet hankittiin.

Piirainen löi viime kaudella IPV:ssä 22 runkosarjan ottelussa 50 juoksua. Pudotuspeleissä hän löi viidessä ottelussa 11 juoksua.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ole yllättynyt Mansen ratkaisun. Hänen ihmetteli jo kesällä Piiraisen hankinnan järkevyyttä.

”Ikävä kyllä tämä ei ole yllätys. Piirainen pelasi Imatralla varsin kelvollisen kauden, mutta kuten kesällä oli jo nähtävissä, Mansen jokeriosasto on yksinkertaisesti niin vahva, ettei Piirainen siihen mahdu. Perttu Ruuska on ilman muuta ykkösvalinta lyöjäjokeriksi, Timo Torppaa tarvitaan etenijäjokerina ja kolmannen jokerin paikan ottaa Lauri Kivinen, joka pystyy sekä vaihtamaan että kotiuttamaan. Kun sen päälle lasketaan Mikko Pauna ja kolmosvahdin paikan täyttämisestä riippuen joko Tomi Lehtonen tai Leevi Lehto, niin Piirainen on vasta viides tai kuudes vaihtoehto jokeriksi”, Arffman sanoo.

ElmoTV:n tietojen mukaan Manse on tarjonnut Piiraista usealle Superin seuralle – muun muassa Kiteelle ja Imatralle.

”Kitee ja Imatra ovat Superin seuroista oikeastaan ainoat, joilla olisi Piiraiselle käyttöä, mutta nekin ovat lyöneet joukkueensa jo lukkoon ja tehneet ratkaisunsa. Jos mitään loukkaantumisia tai yllättävää ei tapahdu, Piiraisen ainoaksi vaihtoehdoksi voi hyvinkin jäädä pelaaminen kesällä Ykköspesiksessä.”

”Piiraisen hankkiminen ja hänen heittämisensä ulos joukkueesta ilman, että hän on pelannut yhtään sarjaottelua, kertoo paljon Mansen toiminnan poukkoilemisesta. Piiraisen kannalta tilanne on toki ikävä, sillä hänellä on allaan hyvä kausi ja ensi kesä olisi voinut olla hänellä seuraava kehitysaskel hänen urallaan. Toivottavasti Piirainen ei anna periksi, vaan näyttää kaikille, että hän tulee vielä”, Arffman sanoo.

Lue myös: Manse PP vaihtamassa pelinjohtajaa ja hankkimassa lyöjäjokeriksi erikoisen mysteerin