Siirto Sveitsin suurseuraan olisi looginen ja mahdollinen kehitysaskel Liigan sensaatioluotsille

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on päässyt nimeksi koviin spekulaatioihin.

JääkiekkoLiiga

Siirto Sveitsin suurseuraan olisi looginen ja mahdollinen kehitysaskel Liigan sensaatioluotsille

Sveitsiläislehti uutisoi, että Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on mahdollinen kandidaatti HC Davosin seuraavaksi päävalmentajaksi. Samuel Savolaisen mukaan uutiseen kannattaa suhtautua vakavasti.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 12.1.2023 | KUVAT Tomi Natri / All Over Press

Liigassa vahvaa alkukautta pelaavan Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä, 39, on ehdolla Sveitsin pääsarjassa NL:ssä pelaavan HC Davosin uudeksi päävalmentajaksi sveitsiläislehti Tages-Anzeigerin mukaan.

Davos etsii ensi kaudeksi lehden tietojen mukaan uutta päävalmentajaa nykyisten luotsiensa Waltteri Immosen ja Glen Metropolitin tilalle. Tages-Anzeigerin mukaan ehdolla pestiin on myös ehdolla aikoinaan HPK:ssa liigakiekkoa pelannut EV Zugin apuvalmentaja Josh Holden.

ElmoTV:n jääkiekkoasiantuntija Samuel Savolaisen mukaan Niemelän siirtyminen Sveitsiin olisi kova juttu.

”On vaikeaa arvioida tietysti eksaktisti miten vahvalla pohjalla Niemelän Davos-siirto on, mutta ei tällaisia sveitsiläislehdistössä ilmoille heitellä ilman, että savun takana on jonkinlaista tulta. Niemelälle on varmasti eduksi paitsi vahva työnjälki Pelicansissa, että kokemus Sveitsin liigasta Lausannen apuvalmentajana”, Savolainen sanoo.

”Davos on sveitsiläinen suurseura ja Euroopassa olisi valmentajia jonoksi asti tarttumaan kyseiseen pestiin, joten jos paikka aukeaisi ja mahdollisuudet siihen olisi olemassa, Niemelänkään tuskin tarvitsisi kauaa asiaa harkita.”

Savolaisen mukaan Niemelä on ollut alkukauden sensaatiovalmentaja.

Pelicans on tällä hetkellä Liigassa peräti kolmantena, mikä on ylittänyt odotukset.

”Tuskin kukaan odotti Pelicansia kärkikahinoihin, en minä ainakaan. Mutta sinne Niemelä, joka on osoittanut olevansa pelin valmentaja, on suhteellisen nuoren joukkueensa vain hinannut. Pidän Pelicansin alkukauden suoritusta Liigan alkukauden kovimpana valmentajasuorituksena toistaiseksi”, Savolainen pohtii.

”Pelicans ei kauniisti sanottuna työympäristönä ole ollut Niemelän aikanakaan se seesteisin ja vaikka kuinka nyt moni muukin haluaisi ottaa seurajohdossa kunniaa menestyksestä, kyllä se tiivistyy eniten Niemelään. Hän on haastavassa olosuhteessa tehnyt Pelicansissa hyvää työtä, saanut joukkueen ylisuorittamaan ja on ansainnut ison tunnustuksen siitä.”

Savolaisen mukaan Niemelä on vahvoilla jopa Liigan vuoden valmentajavalinnassa tällä kaudella.

”Jos tämä tahti jatkuu loppuun saakka, ehdottomasti Niemelä on kärkikandidaatteja. En kuitenkaan mitenkään voi jättää Jussi Tapolaa laskuista. Mielestäni Tapola viime kaudella runkosarjan voittajana, mestarina ja CHL-kakkosena sivuutettiin melko käsittämättömällä tavalla. Mitä Tapola olisi voinut valmentajana paremmin tehdä saadakseen palkinnon? Tällakin kaudella menee todella vahvasti ja vaikka mikä on mahdollista. Siksi tällä hetkellä pidän kärkikaksikkona Tapolaa ja Niemelää. Kolmantena rankingissa on Lukon Marko Virtanen, joka on heikon viime kauden jälkeen korjannut kovasti kurssia ja Lukko on jälleen suvantovaiheen jälkeen yksi mestarikandidaatti.”