Ranska piinasi vaisua Leijona-laumaa koko rahan edestä

Marko Anttila viimeisteli Leijonien kolmannen maalin ja syötti toisen.

Jääkiekon MM2023Leijonat

Suomi otti toisen voittonsa MM-kisoissa kaadettuaan hikisen punnerruksen jälkeen Ranskan 5-3 (1-1, 2-1, 2-1).

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.5.2023 | KUVAT All Over Press

Ottelu lähti Leijonien kannalta nihkeästi liikkeelle heti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Ranska tuli päällä aggressiivisesti ja meni johtoon ajassa 1.04, kun Florian Chakiachvilin laukaus sujahti etukulmasta ohi Suomessa maalissa jo kolmannessa ottelussa pelanneen Emil Larmin taakse.

Suomi tasoitti reilua kolme minuuttia myöhemmin, kun Harri Pesonen nosti kiekon Ranskan maalin kattoon ohi Julian Juncan. Juho Lammikko ja Ville Pokka kuittasivat Pesosen maaliin syöttöpisteen.

Toisessa erässä Suomen nelosketju otti isoa roolia. Ensin Ahti Oksasen siirsi Leijonat johtoon ajassa 23.35 Marko Anttilan ja Niklas Frimanin esityöstä. Justin Addamo tasoitti viittä minuuttia myöhemmin, mutta Anttilaa ei pysäyttänyt mikään. Hän karkasi Nikolas Matinpalon syötöstä puolittaiseen läpiajoon ja niittasi kiekon ohi Juncan. Maalin syntyessä ottelua oli pelattu 31.36.

Kolmannessa erässä Teemu Hartikainen näytti ratkaisevan  ottelun iskemällä laatan ohi Juncan Mikko Rantasen ja Sakari Mannisen syötöstä ajassa 45.22.

Rantanen sai kuitenkin minuuttia myöhemmin kyseenalaisen jäähyn, jonka aikana Ranska sai vahvan otteen pelistä. Rantanen ehti tulla jo takaisin kentälle, kun Charles Bertrand nosti Ranskan uudelleen maalin päähän Leijonista.

Ottelu huipentui viimeisillä minuuteilla, kun Ranska lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahti. Olli Määttä sai kuitenkin heitettyä kiekon ylös ja Rantanen löysi huimalla sivuttaissyötöllä Mannisen, joka pääsi viimeistelemään ottelun loppunumerot tyhjiin.